Cordon bleu met gevuld witloof (met champignons en druifjes), notencrumble en vleesjus

Cordon bleu met gevuld witloof (met champignons en druifjes), notencrumble en vleesjus
MoeilijkheidMakkelijk
Koken40 min

Voorbereiding

  1. Kook de stronken witloof 10 minuten in kokend gezouten water met citroensap. Laat ze daarna goed uitlekken.

  2. Verwarm de oven voor op 200°C. Fruit de ui in boter glazig. Voeg de paddenstoelen en tijm toe en roerbak 5 minuten. Blus met de rode wijn en laat de alcohol verdampen. Voeg de druiven toe en breng op smaak met peper en zout.

  3. Halveer de stronken witloof en hol een beetje uit. Leg de onderste helften in een ingevette ovenschaal. Schep er de paddenstoelen op en leg de bovenste helft er bovenop. Zet 20 minuten in de oven.

  4. Hak de noten zo fijn mogelijk en bak ze in een hete, droge koekenpan krokant. Bak de cordon bleu in boter goudbruin en gaar. Schep uit de pan en hou warm. Blus de pan met een scheutje water en laat het vocht bijna verdampen. Giet er een scheutje room bij en kruid met peper en zout. Serveer de gevulde witloof met de cordon bleu en werk af met de notencrumble en de peterselie. Geef er de saus bij.