De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Cordon bleu met gevuld witloof (met champignons en druifjes), notencrumble en vleesjus

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Stronkjes witloof Stronkje witloof4 stukken stuk
Uien Ui
(gesnipperd)
1
Champignons Champignons500 g g
Witte druiven Witte druif
(gehalveerd)
20
Tijm Tijm takjes takje
Peterselie Peterselie
(fijngehakt)
2 el el
Citroensap Citroensap
Noten Noten
(mix)
30 g g
Rode wijn Rode wijn
Cordon bleu Cordon bleu4
Kookroom Kookroom
Boter Boter
Peper Peper
Zout Zout

Cordon bleu met gevuld witloof (met champignons en druifjes), notencrumble en vleesjus

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(76)

Bereiding

  1. Kook de stronken witloof 10 minuten in kokend gezouten water met citroensap. Laat ze daarna goed uitlekken.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C. Fruit de ui in boter glazig. Voeg de paddenstoelen en tijm toe en roerbak 5 minuten. Blus met de rode wijn en laat de alcohol verdampen. Voeg de druiven toe en breng op smaak met peper en zout.
  3. Halveer de stronken witloof en hol een beetje uit. Leg de onderste helften in een ingevette ovenschaal. Schep er de paddenstoelen op en leg de bovenste helft er bovenop. Zet 20 minuten in de oven.
  4. Hak de noten zo fijn mogelijk en bak ze in een hete, droge koekenpan krokant. Bak de cordon bleu in boter goudbruin en gaar. Schep uit de pan en hou warm. Blus de pan met een scheutje water en laat het vocht bijna verdampen. Giet er een scheutje room bij en kruid met peper en zout. Serveer de gevulde witloof met de cordon bleu en werk af met de notencrumble en de peterselie. Geef er de saus bij.