De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Cordon bleu met prei en kroketjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Cordon bleu Cordon bleu4
Preistengels Preistengel4
Peterselie Peterselie
(fijngehakt)
1 bosjes bosje
Tarwebloem Tarwebloem40 g g
Melk Melk750 ml ml
Geraspte emmentaler Geraspte emmentaler250 g g
Nootmuskaat Nootmuskaat
Boter Boter30 g g
Peper Peper
Zout Zout

Voor de kroketjes:

Aardappelen Aardappel1 kg kg
Eieren Ei4
Nootmuskaat Nootmuskaat
Paneermeel Paneermeel200 g g
Tarwebloem Tarwebloem100 g g

Cordon bleu met prei en kroketjes

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

60 min.
(78)

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet ze af en laat ze op een zacht vuur uitdampen. Stampze tot een fijne puree, zonder brokjes. Roer er 1 eidooier onder en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Laatde puree goed afkoelen. Vul een spuitzak met puree en snij de tip van de zak weg (met zo'n 3 centimeter diameter).Spuit in een vlotte beweging en op een bebloemd werkblad lange worsten van de puree.Snij de worsten in stukken van 5 cm. Kluts het eiwit van de resterende 3 eieren los en doe de bloem en het paneermeel in twee aparte borden.Kruid het eiwit met peper en zout. Wentel de kroketten eerst door de bloem,vervolgens door het eiwit en tot slot door het paneermeel. Zet de kroketten even apart.
  2. Snij het donkergroen van de prei en spoel de stronken schoon. Snij de preistengels in halve ringen en bakze even aan in boter. Kruid met peper en zout en voeg een scheutje water toe. Laat op een zacht vuurgaren.
  3. Verwarm de friteuse. Smelt voor de kaassaus de boter en roer er de bloem door. Roerbak 2 minuten. Giet er langzaam en alroerend de melk bij tot de saus begint in te dikken.Roer de kaas door de saus en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg de prei toe en schep goed om.
  4. Bak de cordon bleu goudbruin en gaar in boter. Bak de krokettengoudbruin in de friteuse. Serveer de cordon bleu met de prei in kaassaus en de kroketjes. Werk af met de peterselie.