De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Cornish Pasty

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Bloemmix voor ciabatta Bloemmix voor ciabatta500 g g
Water Water310 ml ml
Rumsteaks Rumsteak
(of gepelde steak)
450 g g
Aardappelen Aardappel
(in kleine blokjes)
450
Pastinaken Pastinaak
(in kleine blokjes)
250 g g
Wortelen Wortel
(in kleine blokjes)
1
Uien Ui
(fijngesnipperd)
2
Eieren Ei
(losgeklopt)
1
Peper Peper
Zout Zout

Cornish Pasty

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

60 min.
(19)

Bereiding

  1. Kneed de bloem met het water tot een soepel, elastisch deeg. Wikkel het deeg in plastic folie en leg minstens 1 uur in de koelkast.
  2. Snijd het vlees in kleine blokjes. Verwarm de oven voor op 170°C. Rol het deeg uit tot een grote lap. Steek er 8 ronde cirkels van 20 cm doorsnee uit. Schep in het midden van elke deegcirkel een lepel groente (ui + pastinaak + wortel + aardappel) en verdeel er dan het vlees over. Kruid met peper en zout. Bevochtig de randen van de deegcirkels met wat water en vouw ze rondom dicht.
  3. Leg de pasteitjes op een met bakpapier beklede ovenplaat. Bestrijk ze met het losgeklopte ei en bak ze dan in 40 minuten goudbruin en gaar.