De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Courgette- en aubergine cannelloni met vegan tomaten-gehaktsaus

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Courgettes Courgette1
Aubergines Aubergine1
Sjalotten Sjalot
(gesnipperd )
2
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst )
2
Vegan gehakt Vegan gehakt250 g g
Tomatenpuree Tomatenpuree1 el el
Gedroogde oregano Gedroogde oregano1 el el
Tomatenblokjes Tomatenblokjes400 g g
Suiker Suiker1 el el
Basilicumblaadjes Basilicumblaadje
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Voor de notencrumble:

Walnoten Walnoten
(fijngehakt )
80 g g
Paneermeel Paneermeel
(vegan)
2 el el
Peterselie Peterselie
(fijngehakt)
2 el el

Courgette- en aubergine cannelloni met vegan tomaten-gehaktsaus

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

35 min.
(16)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snij met een dunschiller of mandoline lange dunne linten van de courgette en aubergine. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  3. Fruit de sjalotten met de look in olijfolie glazig. Voeg het vegan gehakt en de tomatenpuree toe en roerbak 3 minuten. Breng op smaak met de oregano, peper en zout.
  4. Schep de tomatenblokjes onder het gehakt en voeg naar smaak suiker toe. Blus met een beetje water en laat 10 minuten op een laag vuur sudderen.
  5. Meng alle ingrediënten voor de crumble en voeg een scheut olijfolie toe. Meng goed onder elkaar en kruid met peper en zout.
  6. Schep 1/3devan de tomaten-gehaktsaus op de bodem van een ovenschaal. Maak mooie rolletjes van de aubergine- en courgettelinten en zet ze rechtop in de ovenschaal. Vul de rolletjes met de resterende saus. Bestrooi de rolletjes met de crumble en zet de ovenschaal 15 minuten in de oven.
  7. Werk de cannelloni net voor het serveren af met basilicum.

Lekker met rijst.