Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snij met een dunschiller of mandoline lange dunne linten van de courgette en aubergine. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Fruit de sjalotten met de look in olijfolie glazig. Voeg het vegan gehakt en de tomatenpuree toe en roerbak 3 minuten. Breng op smaak met de oregano, peper en zout.
- Schep de tomatenblokjes onder het gehakt en voeg naar smaak suiker toe. Blus met een beetje water en laat 10 minuten op een laag vuur sudderen.
- Meng alle ingrediënten voor de crumble en voeg een scheut olijfolie toe. Meng goed onder elkaar en kruid met peper en zout.
- Schep 1/3devan de tomaten-gehaktsaus op de bodem van een ovenschaal. Maak mooie rolletjes van de aubergine- en courgettelinten en zet ze rechtop in de ovenschaal. Vul de rolletjes met de resterende saus. Bestrooi de rolletjes met de crumble en zet de ovenschaal 15 minuten in de oven.
- Werk de cannelloni net voor het serveren af met basilicum.
Lekker met rijst.