
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Courgettes Courgette | 1 | |
Aubergines Aubergine | 1 | |
Sjalotten
Sjalot (gesnipperd ) | 2 | |
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst ) | 2 | |
Vegan gehakt Vegan gehakt | 250 g g | |
Tomatenpuree Tomatenpuree | 1 el el | |
Gedroogde oregano Gedroogde oregano | 1 el el | |
Tomatenblokjes Tomatenblokjes | 400 g g | |
Suiker Suiker | 1 el el | |
Basilicumblaadjes Basilicumblaadje | ||
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Voor de notencrumble:
Walnoten
Walnoten (fijngehakt ) | 80 g g | |
Paneermeel
Paneermeel (vegan) | 2 el el | |
Peterselie
Peterselie (fijngehakt) | 2 el el |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listCourgette- en aubergine cannelloni met vegan tomaten-gehaktsaus
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snij met een dunschiller of mandoline lange dunne linten van de courgette en aubergine. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Fruit de sjalotten met de look in olijfolie glazig. Voeg het vegan gehakt en de tomatenpuree toe en roerbak 3 minuten. Breng op smaak met de oregano, peper en zout.
- Schep de tomatenblokjes onder het gehakt en voeg naar smaak suiker toe. Blus met een beetje water en laat 10 minuten op een laag vuur sudderen.
- Meng alle ingrediënten voor de crumble en voeg een scheut olijfolie toe. Meng goed onder elkaar en kruid met peper en zout.
- Schep 1/3devan de tomaten-gehaktsaus op de bodem van een ovenschaal. Maak mooie rolletjes van de aubergine- en courgettelinten en zet ze rechtop in de ovenschaal. Vul de rolletjes met de resterende saus. Bestrooi de rolletjes met de crumble en zet de ovenschaal 15 minuten in de oven.
- Werk de cannelloni net voor het serveren af met basilicum.
Lekker met rijst.