Courgette- en aubergine cannelloni met vegan tomaten-gehaktsaus

Courgette- en aubergine cannelloni met vegan tomaten-gehaktsaus
MoeilijkheidMakkelijk
Koken35 min

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Snij met een dunschiller of mandoline lange dunne linten van de courgette en aubergine. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

  3. Fruit de sjalotten met de look in olijfolie glazig. Voeg het vegan gehakt en de tomatenpuree toe en roerbak 3 minuten. Breng op smaak met de oregano, peper en zout.

  4. Schep de tomatenblokjes onder het gehakt en voeg naar smaak suiker toe. Blus met een beetje water en laat 10 minuten op een laag vuur sudderen.

  5. Meng alle ingrediënten voor de crumble en voeg een scheut olijfolie toe. Meng goed onder elkaar en kruid met peper en zout.

  6. Schep 1/3devan de tomaten-gehaktsaus op de bodem van een ovenschaal. Maak mooie rolletjes van de aubergine- en courgettelinten en zet ze rechtop in de ovenschaal. Vul de rolletjes met de resterende saus. Bestrooi de rolletjes met de crumble en zet de ovenschaal 15 minuten in de oven.

  7. Werk de cannelloni net voor het serveren af met basilicum.

  8. Lekker met rijst.