Couscous met gehaktbalbrochette

Couscous met gehaktbalbrochette
MoeilijkheidMakkelijk
Koken30 min

Voorbereiding

  1. Maak de couscous volgens de instructies op de verpakking klaar.

  2. Hak de platte peterselie en enkele takjes munt heel fijn.

  3. Ontpit de tomaten en snijd in heel fijne blokjes.

  4. Pers het sap van de citroen.

  5. Maak met de vork de couscouskorreltjes los. Meng er de peterselie, de munt, de tomatenblokjes, het citroensap en een flinke geut olijfolie door. Breng op smaak met peper en zout.

  6. Grill de minigehaktbalbrochettes in 3 à 4 minuten aan beide kanten op de BBQ gaar.

  7. Hak de bieslook fijn en meng met de yoghurt op Griekse wijze en een geutje olijfolie. Proef en breng op smaak met peper en zout.

  8. Serveer de couscous met de minigehaktbalbrochettes en de yoghurtdressing.

  9. BBQ-tips:

    Ontsmet de rooster vooraf met een citroen.

    Leg de rooster een nacht in de tuin, de ochtenddauw doet de schoonmaak.

    Ga met een halve ui over de rooster om vuil los te maken.