De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Couscous met gehaktbalbrochette

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Couscous Couscous240 g g
Platte peterselie Platte peterselie1 bosjes bosje
Munt Munt takjes takje
Tomaten Tomaat4
Citroenen Citroen0,5
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout
Gehaktbalbrochettes Gehaktbalbrochette8
Bieslook Bieslook10 g g
Yoghurt op griekse wijze Yoghurt op griekse wijze250 g g

Couscous met gehaktbalbrochette

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(4)

Bereiding

  1. Maak de couscous volgens de instructies op de verpakking klaar.
  2. Hak de platte peterselie en enkele takjes munt heel fijn.
  3. Ontpit de tomaten en snijd in heel fijne blokjes.
  4. Pers het sap van de citroen.
  5. Maak met de vork de couscouskorreltjes los. Meng er de peterselie, de munt, de tomatenblokjes, het citroensap en een flinke geut olijfolie door. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Grill de minigehaktbalbrochettes in 3 à 4 minuten aan beide kanten op de BBQ gaar.
  7. Hak de bieslook fijn en meng met de yoghurt op Griekse wijze en een geutje olijfolie. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  8. Serveer de couscous met de minigehaktbalbrochettes en de yoghurtdressing.

BBQ-tips:

  • Ontsmet de rooster vooraf met een citroen.
  • Leg de rooster een nacht in de tuin, de ochtenddauw doet de schoonmaak.
  • Ga met een halve ui over de rooster om vuil los te maken.