De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Couscouskoekjes met avocado-hummus_play_main

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Couscous Couscous250 g g
Rode uien Rode ui
(fijngesnipperd)
1
Eieren Ei2
Currypoeder Currypoeder1 tl tl
Paprikapoeder Paprikapoeder0,5 tl tl
Groentebouillon Groentebouillon3 g g
Water Water250 ml ml
Koriander Koriander
( fijngesneden)
4 el el
Avocado's Avocado2
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
2
Kikkererwten Kikkererwten
(gespoeld & uitgelekt)
250 g g
Citroenen Citroen
(geperst)
0,5
Pijnboompitten Pijnboompitten
(geroosterd)
2 el el
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Couscouskoekjes met avocado-hummus

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

35 min.
(15)

Bereiding

  1. Meng de couscous met het currypoeder. Giet er de hete bouillon over, dek af en laat 5 minuten wellen. Roer los met een vork en laat afkoelen.
  2. Doe de kikkererwten, het vruchtvlees van de avocado's, de look, het citroensap en een scheutje olijfolie in een blender en mix glad. Breng op smaak met het paprikapoeder, peper en zout.
  3. Schep de rode ui en de koriander onder de couscous. Schep de helft in een blender. Voeg de eieren toe en mix glad. Roer er de rest van de couscous onder, kruid met peper en zout en vorm er koekjes van. Bak ze goudbruin in hete olijfolie. Laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Schep de hummus op de borden en leg er de koekjes bij. Werk af met de pijnboompitten en extra koriander.