De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Couscoussalade met rode bietenburger en pompoen

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Garam masala-kruiden Garam masala-kruiden1 tl tl
Pompoenen Pompoen
(in halve maantjes van 1 cm dik )
500 g g
Honing Honing3 el el
Couscous Couscous250 g g
Munt Munt
(fijngehakt )
4 el el
Lente-uitjes Lente-ui
(in ringen)
2
Limoenen Limoen
(sap )
0,5
Rode bietenburgers Rode bietenburger4
Rucola Rucola
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Voor de yoghurtdressing:

Yoghurt Yoghurt150 ml ml
Mayonaise Mayonaise2 el el
Bieslook Bieslook
(fijngehakt )
2 el el
Cayennepeper Cayennepeper0,5 tl tl
Paprikapoeder Paprikapoeder1 tl tl

Voor de havermoutcrumble:

Havermout Havermout25 g g
Tarwebloem Tarwebloem25 g g
Boter Boter25 g g

Couscoussalade met rode bietenburger en pompoen

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(4)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng een scheut olijfolie met de honing en kruid met de garam masala, peper en zout. Schep dit onder de pompoen. Verdeel de pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat en zet 25 minuten in de oven. Zet de laatste 5 minuten de ovengrill op en laat nog wat extra karamelliseren.
  2. Meng alle ingrediënten voor de crumble (met koude handen) tot een kruimelig deeg. Zet de laatste 5 minuten mee onder de ovengrill. Hou de crumble in de gaten zodat deze niet te donker kleurt.
  3. Bereid de couscous zoals vermeld op de verpakking. Roer de gare couscous los met een vork en schep er de munt, het limoensap en de lente-uitjes. Voeg daarna een scheutje olijfolie toe. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
  4. Meng alle ingrediënten voor de yoghurtdressing. Kruid met een snuifje zout.
  5. Bak de rode bietenburger in olijfolie.
  6. Verdeel de yoghurt over 4 borden en strijk mooi open. Schep er de couscous op, verdeel er de pompoen over en leg er telkens een rode bietenburger bij. Werk af met de havermoutcrumble en rucola.