Couscoussalade met rode bietenburger en pompoen

Couscoussalade met rode bietenburger en pompoen
MoeilijkheidMakkelijk
Koken45 min

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng een scheut olijfolie met de honing en kruid met de garam masala, peper en zout. Schep dit onder de pompoen. Verdeel de pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat en zet 25 minuten in de oven. Zet de laatste 5 minuten de ovengrill op en laat nog wat extra karamelliseren.

  2. Meng alle ingrediënten voor de crumble (met koude handen) tot een kruimelig deeg. Zet de laatste 5 minuten mee onder de ovengrill. Hou de crumble in de gaten zodat deze niet te donker kleurt.

  3. Bereid de couscous zoals vermeld op de verpakking. Roer de gare couscous los met een vork en schep er de munt, het limoensap en de lente-uitjes. Voeg daarna een scheutje olijfolie toe. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.

  4. Meng alle ingrediënten voor de yoghurtdressing. Kruid met een snuifje zout.

  5. Bak de rode bietenburger in olijfolie.

  6. Verdeel de yoghurt over 4 borden en strijk mooi open. Schep er de couscous op, verdeel er de pompoen over en leg er telkens een rode bietenburger bij. Werk af met de havermoutcrumble en rucola.