
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Garam masala-kruiden Garam masala-kruiden | 1 tl tl | |
Pompoenen
Pompoen (in halve maantjes van 1 cm dik ) | 500 g g | |
Honing Honing | 3 el el | |
Couscous Couscous | 250 g g | |
Munt
Munt (fijngehakt ) | 4 el el | |
Lente-uitjes
Lente-ui (in ringen) | 2 | |
Limoenen
Limoen (sap ) | 0,5 | |
Rode bietenburgers Rode bietenburger | 4 | |
Rucola Rucola | ||
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Voor de yoghurtdressing:
Yoghurt Yoghurt | 150 ml ml | |
Mayonaise Mayonaise | 2 el el | |
Bieslook
Bieslook (fijngehakt ) | 2 el el | |
Cayennepeper Cayennepeper | 0,5 tl tl | |
Paprikapoeder Paprikapoeder | 1 tl tl |
Voor de havermoutcrumble:
Havermout Havermout | 25 g g | |
Tarwebloem Tarwebloem | 25 g g | |
Boter Boter | 25 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listCouscoussalade met rode bietenburger en pompoen
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C. Meng een scheut olijfolie met de honing en kruid met de garam masala, peper en zout. Schep dit onder de pompoen. Verdeel de pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat en zet 25 minuten in de oven. Zet de laatste 5 minuten de ovengrill op en laat nog wat extra karamelliseren.
- Meng alle ingrediënten voor de crumble (met koude handen) tot een kruimelig deeg. Zet de laatste 5 minuten mee onder de ovengrill. Hou de crumble in de gaten zodat deze niet te donker kleurt.
- Bereid de couscous zoals vermeld op de verpakking. Roer de gare couscous los met een vork en schep er de munt, het limoensap en de lente-uitjes. Voeg daarna een scheutje olijfolie toe. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
- Meng alle ingrediënten voor de yoghurtdressing. Kruid met een snuifje zout.
- Bak de rode bietenburger in olijfolie.
- Verdeel de yoghurt over 4 borden en strijk mooi open. Schep er de couscous op, verdeel er de pompoen over en leg er telkens een rode bietenburger bij. Werk af met de havermoutcrumble en rucola.