Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Stronkjes witloof Stronkje witloof | 3 | |
Bruine suiker Bruine suiker | 1 el el | |
Donker bier Donker bier | 100 ml ml | |
Ricotta Ricotta | 150 g g | |
Tijmblaadjes Tijmblaadjes | 2 el el | |
Bloedworsten Bloedworst | 2 | |
Crackers
Cracker (kerstboomvorm) | 12 | |
Kerstvormzoutjes
Kerstvormzoutje (verkruimeld) | 5 | |
Boter Boter | ||
Zout Zout | ||
Peper Peper |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listCrackers met in bier gestoofd witloof en bloedworst
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Snij het witloof in reepjes en verwijder de harde kern. Stoof het witloof 2 minuten in hete boter. Voeg de suiker toe en blus met het bier. Laat 8 minuten stoven met het deksel op de pan.
- Meng de ricotta met de helft van de tijm. Kruid met peper en zout. Bak de bloedworsten in boter gaar. Snij daarna in plakjes van 1 centimeter.
- Besmeer elke cracker met de ricotta. Verdeel er het witloof, de stukjes bloedworst en de resterende tijm over. Werk af met de verkruimelde kerstvormzoutjes.