De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Crackers met in bier gestoofd witloof en bloedworst_Main

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Stronkjes witloof Stronkje witloof3
Bruine suiker Bruine suiker1 el el
Donker bier Donker bier100 ml ml
Ricotta Ricotta150 g g
Tijmblaadjes Tijmblaadjes2 el el
Bloedworsten Bloedworst2
Crackers Cracker
(kerstboomvorm)
12
Kerstvormzoutjes Kerstvormzoutje
(verkruimeld)
5
Boter Boter
Zout Zout
Peper Peper

Crackers met in bier gestoofd witloof en bloedworst

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(0)

Bereiding

  1. Snij het witloof in reepjes en verwijder de harde kern. Stoof het witloof 2 minuten in hete boter. Voeg de suiker toe en blus met het bier. Laat 8 minuten stoven met het deksel op de pan.
  2. Meng de ricotta met de helft van de tijm. Kruid met peper en zout. Bak de bloedworsten in boter gaar. Snij daarna in plakjes van 1 centimeter.
  3. Besmeer elke cracker met de ricotta. Verdeel er het witloof, de stukjes bloedworst en de resterende tijm over. Werk af met de verkruimelde kerstvormzoutjes.