De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Crispy kip curry

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Ananassen Ananas0,5
Wortelen Wortel4
Uien Ui1
Broccoli's Broccoli1
Zonnebloemolie Zonnebloemolie1 el el
Currypoeder Currypoeder1 el el
Witte wijn Witte wijn100 ml ml
Kookroom Kookroom100 ml ml
Kippenbouillon Kippenbouillon200 ml ml
Rijst Rijst300 g g
Tarwebloem Tarwebloem
Eieren Ei2
Paneermeel Paneermeel
Kippenborsthaasjes Kippenborsthaasje600 g g
Boter Boter
Peper Peper
Zout Zout

Crispy kip curry

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(20)

Bereiding

  1. Schil de ananas en snijd de harde kern eruit. Snijd vervolgens in stukjes. Schil en snijd de wortels in stukjes en snipper de ui. Snijd de broccoli in kleine roosjes.
  2. Verwarm een scheutje olie in een wok op een middelhoog vuur en stoof de ui 2 minuten aan. Voeg de wortels en de broccoli toe en roerbak 2 minuten. Kruid met currypoeder, peper en zout. Voeg dan de ananas toe en blus met witte wijn, room en kippenbouillon. Laat 10 à 15 minuten pruttelen tot de groenten beetgaar zijn.
  3. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  4. Zet een bord met bloem, een bord met losgeklopt ei en een bord met paneermeel op het werkblad. Kruid de kippenborsthaasjes met peper en zout en haal ze een voor een door de bloem, vervolgens door het ei en als laatste door het paneermeel.
  5. Verwarm een klontje boter in een pan op een middelhoog vuur en bak de gepaneerde kippenborsthaasjes ongeveer 2 à 3 minuten aan elke zijde. Serveer met rijst en groente-currysaus.