
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Ananassen Ananas | 0,5 | ||
Wortelen Wortel | 4 | ||
Uien Ui | 1 | ||
Broccoli's Broccoli | 1 | ||
Zonnebloemolie Zonnebloemolie | 1 el el | ||
Currypoeder Currypoeder | 1 el el | ||
Witte wijn Witte wijn | 100 ml ml | ||
Kookroom Kookroom | 100 ml ml | ||
Kippenbouillon Kippenbouillon | 200 ml ml | ||
Rijst Rijst | 300 g g | ||
Tarwebloem Tarwebloem | |||
Eieren Ei | 2 | ||
Paneermeel Paneermeel | |||
Kippenborsthaasjes Kippenborsthaasje | 600 g g | ||
Boter Boter | |||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listCrispy kip curry
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Schil de ananas en snijd de harde kern eruit. Snijd vervolgens in stukjes. Schil en snijd de wortels in stukjes en snipper de ui. Snijd de broccoli in kleine roosjes.
- Verwarm een scheutje olie in een wok op een middelhoog vuur en stoof de ui 2 minuten aan. Voeg de wortels en de broccoli toe en roerbak 2 minuten. Kruid met currypoeder, peper en zout. Voeg dan de ananas toe en blus met witte wijn, room en kippenbouillon. Laat 10 à 15 minuten pruttelen tot de groenten beetgaar zijn.
- Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
- Zet een bord met bloem, een bord met losgeklopt ei en een bord met paneermeel op het werkblad. Kruid de kippenborsthaasjes met peper en zout en haal ze een voor een door de bloem, vervolgens door het ei en als laatste door het paneermeel.
- Verwarm een klontje boter in een pan op een middelhoog vuur en bak de gepaneerde kippenborsthaasjes ongeveer 2 à 3 minuten aan elke zijde. Serveer met rijst en groente-currysaus.