De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Croque Belgique

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Voor de ketchup

Uien Ui
(gesnipperd)
2
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
2
Paprika's Paprika1
Tomaten Tomaat1 kg kg
Boter Boter
Paprikapoeder Paprikapoeder1 tl tl
Tomatenpuree Tomatenpuree1 el el
Suiker Suiker100 g g
Azijn Azijn100 ml ml
Peper Peper
Zout Zout

Voor de croques

Broden Brood
(dikke sneden)
4 sneetjes sneetje
Ham Ham2 sneetjes sneetje
Kaas Kaas
(bvb: Abdijkaas intens)
2 sneetjes sneetje
Bladspinazie Bladspinazie20 g g
Boter Boter

Croque Belgique

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(63)

Bereiding

  1. Haal de zaadlijsten uit de paprika en snijd in stukken. Snijd de tomaten in stukken.
  2. Verwarm een klontje boter in een kookpot op een middelhoog vuur en stoof de ui en knoflook 3 minuten aan. Voeg de paprika toe en stoof 3 minuten verder. Voeg nu de tomatenstukjes en de overige ingrediënten voor de ketchup toe en laat een uurtje pruttelen op een zacht vuur, of tot het vocht enkele centimeters verdampt is en je een dikke 'pap' hebt.
  3. Mix tot een gladde ketchup, giet in een afgesloten fles en laat afkoelen. (De ketchup zal dikker worden als hij afkoelt, maar mocht de je hem nog te lopend vinden kan je hem nog even verder laten uitkoken op een zacht vuurtje).
  4. Beleg 2 sneden brood met de ham, kaas en spinazie. Leg er een snede bovenop en besmeer de buitenkant met boter. Grill de croques enkele minuten en serveer met de tomatenketchup.