
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Voor de ketchup
Uien
Ui (gesnipperd) | 2 | |
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst) | 2 | |
Paprika's Paprika | 1 | |
Tomaten Tomaat | 1 kg kg | |
Boter Boter | ||
Paprikapoeder Paprikapoeder | 1 tl tl | |
Tomatenpuree Tomatenpuree | 1 el el | |
Suiker Suiker | 100 g g | |
Azijn Azijn | 100 ml ml | |
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Voor de croques
Broden
Brood (dikke sneden) | 4 sneetjes sneetje | |
Ham Ham | 2 sneetjes sneetje | |
Kaas
Kaas (bvb: Abdijkaas intens) | 2 sneetjes sneetje | |
Bladspinazie Bladspinazie | 20 g g | |
Boter Boter |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listCroque Belgique
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Haal de zaadlijsten uit de paprika en snijd in stukken. Snijd de tomaten in stukken.
- Verwarm een klontje boter in een kookpot op een middelhoog vuur en stoof de ui en knoflook 3 minuten aan. Voeg de paprika toe en stoof 3 minuten verder. Voeg nu de tomatenstukjes en de overige ingrediënten voor de ketchup toe en laat een uurtje pruttelen op een zacht vuur, of tot het vocht enkele centimeters verdampt is en je een dikke 'pap' hebt.
- Mix tot een gladde ketchup, giet in een afgesloten fles en laat afkoelen. (De ketchup zal dikker worden als hij afkoelt, maar mocht de je hem nog te lopend vinden kan je hem nog even verder laten uitkoken op een zacht vuurtje).
- Beleg 2 sneden brood met de ham, kaas en spinazie. Leg er een snede bovenop en besmeer de buitenkant met boter. Grill de croques enkele minuten en serveer met de tomatenketchup.