De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Dé Gentse Waterzooi

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Braadkippen Braadkip
(volledige)
1
Wortelen Wortel
(klein gesneden)
2
Preistengels Preistengel
(klein gesneden)
2
Stengels selder Stengel selder
(groene)
2
Aardappelen Aardappel
(in blokjes)
6
Kookroom Kookroom400 ml ml
Eieren Ei2
Peterselie Peterselie
(fijngehakt)
1 bosjes bosje
Boter Boter
Peper Peper
Zout Zout

Voor de bouillon:

Preistengels Preistengel
(grof gesneden)
2
Stengels selder Stengel selder
(grof gesneden)
3
Wortelen Wortel
(grof gesneden)
2
Uien Ui2
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(gepeld)
4
Tijm Tijm takjes takje

Dé Gentse Waterzooi

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

50 min.
(231)

Bereiding

  1. Breng 2 liter water aan de kook, voeg de groenten voor de bouillon, de tijm en de look toe en kruid met peper en zout. Snijd de kip in stukken en leg ze in de bouillon. Laat 20 minuten sudderen.
  2. Stoof al omscheppend alle groenten en aardappelen voor de waterzooi 2 minuten in hete boter.
  3. Haal ondertussen de kip uit de bouillon en verwijder het vel. Trek met een vork het vlees van het bot en voeg het vlees toe bij de groenten. Zeef de bouillon en giet bij de stoofpot met kip. Roer 2/3de van de room door de stoofpot en laat de waterzooi nog 10 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout
  4. Splits de eieren en klop de eidooiers, samen met de resterend room, los. Haal de waterzooi van het vuur en roer er het eiermengsel onder. Schep in borden en werk af met de gehakte peterselie