De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Dé klassieke Italiaanse tomatensaus

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
4
Rode uien Rode ui
(fijngesnipperd)
2
Trostomaten Trostomaat
(in partjes)
1,5 kg kg
Gepelde tomaten Gepelde tomaten960 g g
Tomatenpuree Tomatenpuree70 g g
Chilipepers Chilipeper
(fijngehakt )
3
Groentebouillon Groentebouillon4 blokjes blokje
Tijm Tijm
(vastgebonden met keukentouw)
bosjes bosje
Gedroogde oregano Gedroogde oregano2 el el
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Dé klassieke Italiaanse tomatensaus

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

2:00 u.
(11)

Bereiding

  1. Bak de ui met de knoflook en chilipeper zacht. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee. Kruid met peper en zout. Voeg de tomatenpartjes en het bosje tijm toe, schep om en laat 15 minuten zachtjes sudderen.
  2. Voeg de blikken gepelde tomaten toe, brokkel er de bouillonblokje bij en laat 1,5 uur op een zacht vuur verder koken zodat alle smaken intens en diep worden.
  3. Verwijder het bosje tijm en mix de saus glad. Roer er de gedroogde oregano onder en kruid eventueel bij met peper en zout.