Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst) | 4 | |
Rode uien
Rode ui (fijngesnipperd) | 2 | |
Trostomaten
Trostomaat (in partjes) | 1,5 kg kg | |
Gepelde tomaten Gepelde tomaten | 960 g g | |
Tomatenpuree Tomatenpuree | 70 g g | |
Chilipepers
Chilipeper (fijngehakt ) | 3 | |
Groentebouillon Groentebouillon | 4 blokjes blokje | |
Tijm
Tijm (vastgebonden met keukentouw) | bosjes bosje | |
Gedroogde oregano Gedroogde oregano | 2 el el | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listDé klassieke Italiaanse tomatensaus
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Bak de ui met de knoflook en chilipeper zacht. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee. Kruid met peper en zout. Voeg de tomatenpartjes en het bosje tijm toe, schep om en laat 15 minuten zachtjes sudderen.
- Voeg de blikken gepelde tomaten toe, brokkel er de bouillonblokje bij en laat 1,5 uur op een zacht vuur verder koken zodat alle smaken intens en diep worden.
- Verwijder het bosje tijm en mix de saus glad. Roer er de gedroogde oregano onder en kruid eventueel bij met peper en zout.