Deluxe shakshuka met geroosterde aardappelen en chorizo

Deluxe shakshuka met geroosterde aardappelen en chorizo
MoeilijkheidMakkelijk
Koken50 min

Voorbereiding

  1. Spoel en halveer de krieltjes, besprenkel met olijfolie en bak ze kort goudbruin in een steelpan. Verwarm de oven voor op 200°C. Voeg de kikkererwten en kruiden toe. Laat het geheel nog even kort garen. Haal de pan van het vuur en schep de inhoud in een schaal of diep bord en zet even opzij.

  2. Zet de pan op een middelmatig vuur met wat olijfolie. Voeg de fijngesneden ui, knoflook, chorizoschijfjes en paprika toe en stoof kort op tot de groenten glazig en zacht worden. Breng op smaak met peper en zout, paprikapoeder en cayennepeper.

  3. Voeg de gepelde tomaten en 1 eetlepel gemalen chilipepers toe en laat even kort op het vuur verder indikken. Voeg nu de krielaardappelen toe. Duw met de bolle kant van een lepel een kleine holte en breek de eieren er voorzichtig bovenop. Schep tenslotte de kikkererwten (even voorzichtig) daarbovenop.

  4. Plaats de pan in de voorverwarmde oven en gaar verder gedurende 10 minuten tot het eiwit gestold is. Werk net voor het serveren af met verse koriander en serveer de shakshuka met enkele sneetjes brood.