Dips en hapjes

Dips en hapjes
MoeilijkheidMakkelijk
Koken2:15 u

Voorbereiding

    Gevulde kwarteleitjes met ei-speksalade

  1. Snij de bieslook fijn en snipper het sjalotje. Kook de eieren in 8 minuten hard in kokend water. Snij de spekblokjes heel klein en bak ze in een droge pan goudbruin.

  2. Pel de eieren en plet ze met een vork fijn. Meng er de spekblokjes, bieslook, sjalot, citroensap, currypoeder en mayonaise onder. Kruid met peper en zout.

  3. Kook de kwarteleitjes in 5 minuten hard in kokend water. Pel de eitjes en snij ze in de lengte door. Haal de eierdooier eruit, plet fijn en meng onder de eiersla. Doe de eiersla in een spuitzak en vul er de eieren mee. Bestrooi met wat currypoeder en werk af met extra bieslook.

  4. Worstenbroodjes met appelsaus

  5. Schil de appels en snij in blokjes. Doe ze samen met het appelsap, de confituur en de rozijnen in een steelpan en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen.

  6. Bereid de worstenbroodjes zoals vermeld op de verpakking. Serveer er de appelsaus bij.

  7. Bladerdeeg-sterhapjes gevuld met kaas en ham

  8. Kook 1 ei in 8 minuten hard in kokend water. Pel het ei en snij in plakjes. Kluts het andere ei los. Rol het deeg uit. Haal met een uitsteekvorm sterren uit het bladerdeeg.

  9. Verwarm de oven voor op 180°C. Besmeer de helft van de sterren met mosterd en beleg met kaas, hamblokjes en een plakje ei. Maak de randen vochtig en leg er een andere ster bovenop. Duw de randen aan. Besmeer de bovenkant met het geklutst ei. Leg de sterren op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 10 minuten in de oven.

  10. Grissini met ham en pestodip

  11. Verwarm de oven voor op 180°. Verdeel het pizzadeeg in kleine balletjes en rol ze uit tot lange stengels. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, besmeer met olijfolie en kruid met peper, zout en de oregano. Zet 10 minuten in de oven tot ze goudbruin kleuren. Keer halverwege om.

  12. Rasp de kaas. Doe de basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, roomkaas en een scheutje olijfolie in een blender en mix glad. Kruid met peper en zout en schep in een kommetje.

  13. Wikkel rond elke grissini een plakje Serranoham en leg ze op een schaal. Geef er de dipsaus bij.

  14. Hartige groentemuffins

  15. Snij de paprika in blokjes. Rasp de courgette en knijp er al het vocht uit. Rasp de wortel. Verhit een scheut olijfolie in een pan en doe er alle groenten in. Bak al roerend 5 minuten. Kruid met peper en zout. Zet het vuur uit.

  16. Kluts de eieren met de melk los. Roer er de kaas en hamblokjes onder en kruid met peper en zout. Schep er de groenten onder.

  17. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een muffinvorm in en giet het groentebeslag in de vormpjes. Zet 20 minuten in de oven.