De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Dunne lende met broccolipuree

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Voor de kruidenboter

Boter Boter
(gezouten)
150 g g
Platte peterselie Platte peterselie
(fijngehakt)
10 g g
Bieslook Bieslook
(fijngehakt)
10 g g
Tijm Tijm
(fijngehakt)
5 g g
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geplet)
1

Voor de puree

Aardappelen Aardappel500 g g
Broccoli's Broccoli1
Boter Boter
Nootmuskaat Nootmuskaat
Peper Peper
Zout Zout
Dunne lende Dunne lende800 g g
Olijfolie Olijfolie

Dunne lende met broccolipuree

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(7)

Bereiding

  1. Haal de boter een uur op voorhand uit de koelkast zodat die op kamertemperatuur kan komen.
  2. Meng de kruiden met de knoflook en de zachte boter.
  3. Schep de kruidenboter op een bakpapier en rol stevig op. Draai de uiteinden goed dicht en leg de boter minstens een uur in de koelkast om op te stijven.
  4. Schil de aardappelen en snijd in stukken. Snijd de broccoli in roosjes.
  5. Kook de aardappelen en de broccoli in gezouten water in ongeveer 25 minuten gaar.
  6. Verhit een grillpan op een middelhoog vuur en laat heet worden.
  7. Besprenkel het vlees met olijfolie en kruid met peper en zout. Leg het vlees in de hete grillpan en bak ongeveer 3 à 4 minuten aan elke zijde.
  8. Haal het vlees uit de pan en laat 5 à 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  9. Giet het water van de aardappelen en broccoli af en stamp samen met een klontje boter, een snuf nootmuskaat, peper en zout tot een romige puree.
  10. Snijd het vlees in plakjes en serveer met de broccolipuree en een schijfje kruidenboter.