Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Voor de kruidenboter
Boter
Boter (gezouten) | 150 g g | |
Platte peterselie
Platte peterselie (fijngehakt) | 10 g g | |
Bieslook
Bieslook (fijngehakt) | 10 g g | |
Tijm
Tijm (fijngehakt) | 5 g g | |
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geplet) | 1 |
Voor de puree
Aardappelen Aardappel | 500 g g | |
Broccoli's Broccoli | 1 | |
Boter Boter | ||
Nootmuskaat Nootmuskaat | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Dunne lende Dunne lende | 800 g g | |
Olijfolie Olijfolie |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listDunne lende met broccolipuree
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Haal de boter een uur op voorhand uit de koelkast zodat die op kamertemperatuur kan komen.
- Meng de kruiden met de knoflook en de zachte boter.
- Schep de kruidenboter op een bakpapier en rol stevig op. Draai de uiteinden goed dicht en leg de boter minstens een uur in de koelkast om op te stijven.
- Schil de aardappelen en snijd in stukken. Snijd de broccoli in roosjes.
- Kook de aardappelen en de broccoli in gezouten water in ongeveer 25 minuten gaar.
- Verhit een grillpan op een middelhoog vuur en laat heet worden.
- Besprenkel het vlees met olijfolie en kruid met peper en zout. Leg het vlees in de hete grillpan en bak ongeveer 3 à 4 minuten aan elke zijde.
- Haal het vlees uit de pan en laat 5 à 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
- Giet het water van de aardappelen en broccoli af en stamp samen met een klontje boter, een snuf nootmuskaat, peper en zout tot een romige puree.
- Snijd het vlees in plakjes en serveer met de broccolipuree en een schijfje kruidenboter.