De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Dunne lende met broccolipuree

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Voor de kruidenboter

Boter Boter
(gezouten)
150 g g
Platte peterselie Platte peterselie
(fijngehakt)
10 g g
Bieslook Bieslook
(fijngehakt)
10 g g
Tijm Tijm
(fijngehakt)
5 g g
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geplet)
1

Voor de puree

Aardappelen Aardappel500 g g
Broccoli's Broccoli1
Boter Boter
Nootmuskaat Nootmuskaat
Peper Peper
Zout Zout
Dunne lende Dunne lende800 g g
Olijfolie Olijfolie

Dunne lende met broccolipuree

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(1)

Bereiding

  1. Haal de boter een uur op voorhand uit de koelkast zodat die op kamertemperatuur kan komen.
  2. Meng de kruiden met de knoflook en de zachte boter.
  3. Schep de kruidenboter op een bakpapier en rol stevig op. Draai de uiteinden goed dicht en leg de boter minstens een uur in de koelkast om op te stijven.
  4. Schil de aardappelen en snijd in stukken. Snijd de broccoli in roosjes.
  5. Kook de aardappelen en de broccoli in gezouten water in ongeveer 25 minuten gaar.
  6. Verhit een grillpan op een middelhoog vuur en laat heet worden.
  7. Besprenkel het vlees met olijfolie en kruid met peper en zout. Leg het vlees in de hete grillpan en bak ongeveer 3 à 4 minuten aan elke zijde.
  8. Haal het vlees uit de pan en laat 5 à 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  9. Giet het water van de aardappelen en broccoli af en stamp samen met een klontje boter, een snuf nootmuskaat, peper en zout tot een romige puree.
  10. Snijd het vlees in plakjes en serveer met de broccolipuree en een schijfje kruidenboter.

Dunne lende met broccolipuree
45 min.

Dunne lende met broccolipuree

Ingrediënten

Boter (gezouten)
150 g
Platte peterselie (fijngehakt)
10 g
Bieslook (fijngehakt)
10 g
Tijm (fijngehakt)
5 g
Teentje knoflook (geplet)
1
Aardappel
500 g
Broccoli
1
Boter
Nootmuskaat
Peper
Zout
Dunne lende
800 g
Olijfolie
Dunne lende met broccolipuree
45 min.

Step 1

Dunne lende met broccolipuree

  1. Haal de boter een uur op voorhand uit de koelkast zodat die op kamertemperatuur kan komen.
  2. Meng de kruiden met de knoflook en de zachte boter.
  3. Schep de kruidenboter op een bakpapier en rol stevig op. Draai de uiteinden goed dicht en leg de boter minstens een uur in de koelkast om op te stijven.
  4. Schil de aardappelen en snijd in stukken. Snijd de broccoli in roosjes.
  5. Kook de aardappelen en de broccoli in gezouten water in ongeveer 25 minuten gaar.
  6. Verhit een grillpan op een middelhoog vuur en laat heet worden.
  7. Besprenkel het vlees met olijfolie en kruid met peper en zout. Leg het vlees in de hete grillpan en bak ongeveer 3 à 4 minuten aan elke zijde.
  8. Haal het vlees uit de pan en laat 5 à 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  9. Giet het water van de aardappelen en broccoli af en stamp samen met een klontje boter, een snuf nootmuskaat, peper en zout tot een romige puree.
  10. Snijd het vlees in plakjes en serveer met de broccolipuree en een schijfje kruidenboter.

Boter (gezouten): 150 g
Platte peterselie (fijngehakt): 10 g
Bieslook (fijngehakt): 10 g
Tijm (fijngehakt): 5 g
Teentje knoflook (geplet): 1
Aardappel: 500 g
Broccoli: 1
Boter
Nootmuskaat
Peper
Zout
Dunne lende: 800 g
Olijfolie
Dunne lende met broccolipuree

Feedback

How did you like cooking with us?

Gelijkaardige recepten

Rundsstoofpot met chocolade

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Rundsstoofpot met chocolade
30 min.
(1)
Rundsstoofpotje met pompoen

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Rundsstoofpotje met pompoen
1:20 u.
(6)
Homemade Wiener schnitzel met wortelstoemp

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Homemade Wiener schnitzel met wortelstoemp
30 min.
(1)
Thaise curry met rundvlees en linzen

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Thaise curry met rundvlees en linzen
45 min.
(4)
Entrecote bordelaise met boontjes en tijmpatatjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Entrecote bordelaise met boontjes en tijmpatatjes
45 min.
(0)
Filet mignon in bladerdeeg

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Filet mignon in bladerdeeg
45 min.
(0)
Steak friet met champignonroomsaus

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Steak friet met champignonroomsaus
45 min.
(61)
Rosbief met ratatouille en pommes duchesse

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Rosbief met ratatouille en pommes duchesse
35 min.
(0)
Entrecôte tagliata

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Entrecôte tagliata
20 min.
(8)
Filet pur in choronsaus

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Filet pur in choronsaus
40 min.
(3)
Spinazie/gehaktschotel met aardappelpuree

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Spinazie/gehaktschotel met aardappelpuree
40 min.
(0)
Burrito’s met runderreepjes & kidneybonen

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Burrito’s met runderreepjes & kidneybonen
60 min.
(1)
Steakrolletjes met zoetzure saus

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Steakrolletjes met zoetzure saus
45 min.
(1)
Penne met scampi en broccolipesto

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Penne met scampi en broccolipesto
20 min.
(6)
Meloenmousse met notencrunch

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Meloenmousse met notencrunch
25 min.
(1)