De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Eend met gekaramelliseerde appelen en peren

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Appels Appel2
Peren Peer2
Whisky Whisky80 ml ml
Peterselie Peterselie
(fijngehakt)
2 el el
Tijmblaadjes Tijmblaadjes2 el el
Bruine suiker Bruine suiker50 g g
Eendenborstfilets Eendenborstfilet4
Kippenbouillon Kippenbouillon130 ml ml
Olijfolie Olijfolie
Boter Boter
Peper Peper
Zout Zout

Eend met gekaramelliseerde appelen en peren

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(16)

Bereiding

  1. Halveer de appelen en peren en verwijder het klokhuis. Schep ze samen met de whisky, suiker, peterselie en tijm om in een kom.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Verwarm een scheut olijfolie in een ovenbestendige pan, kruid de eendenborstfilet met peper en zout en bak ze op de huidzijde goudbruin. Keer om en bak deze zijde eveneens goudbruin. Leg het fruit met de snijkant in de pan en bak nog 1 minuut verder. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
  3. Zet de pan in de oven en stoof het fruit in 30 minuten gaar, tot de saus kleverig wordt. Haal de eendenborstfilets er na 10 minuten uit en hou warm onder aluminiumfolie.
  4. Serveer met kroketjes.