Eend met gekaramelliseerde appelen en peren

Eend met gekaramelliseerde appelen en peren
MoeilijkheidMakkelijk
Koken45 min

Voorbereiding

  1. Halveer de appelen en peren en verwijder het klokhuis. Schep ze samen met de whisky, suiker, peterselie en tijm om in een kom.

  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Verwarm een scheut olijfolie in een ovenbestendige pan, kruid de eendenborstfilet met peper en zout en bak ze op de huidzijde goudbruin. Keer om en bak deze zijde eveneens goudbruin. Leg het fruit met de snijkant in de pan en bak nog 1 minuut verder. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.

  3. Zet de pan in de oven en stoof het fruit in 30 minuten gaar, tot de saus kleverig wordt. Haal de eendenborstfilets er na 10 minuten uit en hou warm onder aluminiumfolie.

  4. Serveer met kroketjes.