
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Appels Appel | 2 | ||
Peren Peer | 2 | ||
Whisky Whisky | 80 ml ml | ||
Peterselie
Peterselie (fijngehakt) | 2 el el | ||
Tijmblaadjes Tijmblaadjes | 2 el el | ||
Bruine suiker Bruine suiker | 50 g g | ||
Eendenborstfilets Eendenborstfilet | 4 | ||
Kippenbouillon Kippenbouillon | 130 ml ml | ||
Olijfolie Olijfolie | |||
Boter Boter | |||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listEend met gekaramelliseerde appelen en peren
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Halveer de appelen en peren en verwijder het klokhuis. Schep ze samen met de whisky, suiker, peterselie en tijm om in een kom.
- Verwarm de oven voor op 180°C. Verwarm een scheut olijfolie in een ovenbestendige pan, kruid de eendenborstfilet met peper en zout en bak ze op de huidzijde goudbruin. Keer om en bak deze zijde eveneens goudbruin. Leg het fruit met de snijkant in de pan en bak nog 1 minuut verder. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
- Zet de pan in de oven en stoof het fruit in 30 minuten gaar, tot de saus kleverig wordt. Haal de eendenborstfilets er na 10 minuten uit en hou warm onder aluminiumfolie.
- Serveer met kroketjes.