Eendenborst à l'orange met venkel

Eendenborst à l'orange met venkel
MoeilijkheidGemiddeld
Koken50 min

Voorbereiding

  1. Voor de venkel met sinaas en amandel:Snijd de schil van de sinaasappels met een dunschiller in fijne reepjes en konfijt in wat boter en suiker. Pers de sinaasappels, snijd de look fijn en snijd de venkel in dunne reepjes. Bak de venkel, look en amandelen aan in olijfolie en kruid met peper en zout. Laat 10 minuten stoven onder een deksel (zorg ervoor dat het niet verbrandt). Voeg het sinaasappelsap toe en laat 3 minuten zachtjes koken. Voeg de reepjes julienne van de sinaasappelschil toe. Houd warm.

  2. Snijd de knolselder in blokjes van 1 cm, bak ze aan in wat boter en voeg een scheutje olijfolie toe zodat ze lichtjes bruin kleuren. Laat 5 minuten verder garen onder een deksel en houd warm.

  3. Verwarm een braadpan met wat vet van de eend. Schroei dan eerst de vleeskant toe en draai de filets daarna op de kant met het vet. Laat de filets 5 minuten in een goed warme oven garen en wikkel ze daarna in aluminiumfolie om even te laten rusten.

  4. Snijd de filets schuin in, in dunne plakjes.

  5. Schik de venkel op een warm bord en leg de schijfjes eend rond de venkel.

  6. Giet wat braadjus van de venkel over de plakjes eend.

  7. Schik er de blokjes knolselder rond.