De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Eendenborst à l'orange met venkel

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Eendenborstfilets Eendenborstfilet2
Sinaasappels Sinaasappel2
Venkels Venkel2 - 3
Knolselders Knolselder0,5
Teentjes knoflook Teentje knoflook2
Amandelnoten Amandelnoot
(grof gehakt)
75 g g
Boter Boter
Suiker Suiker
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Benodigdheden

Aluminiumfolie Aluminiumfolie

Eendenborst à l'orange met venkel

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

50 min.
(3)

Bereiding

  1. Voor de venkel met sinaas en amandel:Snijd de schil van de sinaasappels met een dunschiller in fijne reepjes en konfijt in wat boter en suiker. Pers de sinaasappels, snijd de look fijn en snijd de venkel in dunne reepjes. Bak de venkel, look en amandelen aan in olijfolie en kruid met peper en zout. Laat 10 minuten stoven onder een deksel (zorg ervoor dat het niet verbrandt). Voeg het sinaasappelsap toe en laat 3 minuten zachtjes koken. Voeg de reepjes julienne van de sinaasappelschil toe. Houd warm.
  2. Snijd de knolselder in blokjes van 1 cm, bak ze aan in wat boter en voeg een scheutje olijfolie toe zodat ze lichtjes bruin kleuren. Laat 5 minuten verder garen onder een deksel en houd warm.
  3. Verwarm een braadpan met wat vet van de eend. Schroei dan eerst de vleeskant toe en draai de filets daarna op de kant met het vet. Laat de filets 5 minuten in een goed warme oven garen en wikkel ze daarna in aluminiumfolie om even te laten rusten.
  4. Snijd de filets schuin in, in dunne plakjes.
  5. Schik de venkel op een warm bord en leg de schijfjes eend rond de venkel.
  6. Giet wat braadjus van de venkel over de plakjes eend.
  7. Schik er de blokjes knolselder rond.