Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Eendenborstfilets Eendenborstfilet | 3 | |
Rode porto Rode porto | 500 ml ml | |
Kippenbouillon Kippenbouillon | 250 ml ml | |
Kookroom Kookroom | ||
Tijm Tijm | takjes takje | |
Aubergines
Aubergine (in plakken) | 2 | |
Courgettes
Courgette (in plakken) | 2 | |
Platte peterselie
Platte peterselie (fijngehakt) | ||
Eieren
Ei (geklutst) | 2 | |
Sausbinder Sausbinder | 1 tl tl | |
Tarwebloem Tarwebloem | 150 g g | |
Paneermeel Paneermeel | 150 g g | |
Aardappelkroketten Aardappelkroket | ||
Olie Olie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listEendenborst met portosaus
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C. Maak met een scherp mes ondiepe insnijdingen in de vetrand van de eendenborsten en kruid het vlees met peper en zout.
- Verhit een koekenpan en leg het vlees met de vetrand naar beneden in de pan. Bak tot het vel goudbruin kleurt. Keer het vlees om en bak nog 4 minuten. Leg het vlees in een ovenschaal, giet er het vet over en zet 10 minuten in de oven.
- Giet de porto in een steelpan en laat op hoog vuur tot de helft inkoken. Voeg de bouillon toe en breng opnieuw aan de kook. Doe er de tijm bij en laat inkoken tot de saus iets dikker wordt. Los de sausbinder op in wat water en roer door de saus. Schenk er de room bij en laat nog even inkoken. Giet de portosaus door een zeef en breng nog even aan de kook.
Voor de aubergines:
- Doe de bloem, eieren en paneermeel in drie diepe borden. Breng het paneermeel op smaak met peterselie, peper en zout. Haal de plakken aubergine en courgette eerst door de bloem, dan door de eieren en tot slot door het paneermeel.
- Verhit een flinke scheut olie in een pan en bak de groenteplakken goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Frituur de kroketten goudbruin.
- Snij de eend in plakjes, verdeel samen met de de groenten en kroketten over de borden en geef er de portosaus bij.