De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Eendenborst met sinaasappel-portosaus en risotto

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Eendenborstfilets Eendenborstfilet2
Sjalotten Sjalot2
Olijfolie Olijfolie1 el el
Teentjes knoflook Teentje knoflook1
Risotto met truffel Risotto met truffel600 g g
Witte wijn Witte wijn2 dl dl
Boter Boter50 g g
Parmezaanse kaas Parmezaanse kaas30 g g
Broccoli's Broccoli1
Peper Peper
Zout Zout

Voor de groentebouillon

Water Water6 dl dl
Groentebouillon Groentebouillon1,5 blokjes blokje

Voor de sinaasappel-portosaus

Rode porto Rode porto1 dl dl
Kippenbouillon Kippenbouillon4 dl dl
Sinaasappels Sinaasappel
(geperst)
2
Boter Boter50 g g

Eendenborst met sinaasappel-portosaus en risotto

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

35 min.
(1)

Bereiding

  1. Maak eerst de groentebouillon:Breng het water aan de kook, voeg het bouillonblokje toe en laat even opkoken.
  2. Snipper de sjalotten en fruit in de olijfolie. Voeg de gesnipperde knoflook en de risotto met truffel toe. Roerbak even tot de risotto glazig is. Blus met de witte wijn en zet het vuur lager. Voeg, als de wijn opgenomen is, beetje bij beetje de groentebouillon toe tot deze volledig opgenomen is door de risotto. Roer vlak voor het serveren de helft van de boter en de geraspte Parmigiano Reggiano onder de risotto. Kruid met peper en zout.
  3. Maak de sinaasappel-portosaus:Kook de bouillon op met de porto en het sinaasappelsap. Laat voor de helft inkoken. Werk af met de boter zonder verder te laten koken.
  4. Blancheer de broccoliroosjes.
  5. Bak de eendenborstfilets op een matig vuur in de rest van de boter. Kruid met peper en zout.
  6. Serveer de eendenborst met de sinaasappel-portosaus, broccoli en risotto.

TIP: Snijd eventueel enkele extra sinaasappels 'à vif' en werk de saus af met enkele partjes.