
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Vanillesuiker Vanillesuiker | 12 g g | ||
Tarwebloem
Tarwebloem (gezeefd) | 250 g g | ||
Bruine suiker Bruine suiker | 70 g g | ||
Suiker Suiker | 35 g g | ||
Bakpoeder Bakpoeder | 0,5 tl tl | ||
Zout Zout | |||
Boter
Boter (gesmolten) | 110 g g | ||
Eieren Ei | 1 | ||
Pure chocolade
Pure chocolade (gehakt) | 2 el el | ||
Pecannoten
Pecannoten (fijngehakt) | 2 el el | ||
Munt Munt | takjes takje | ||
Roomijs Roomijs |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listEetbare ijscoupjes
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de gezeefde bloem met het bakpoeder, de bruine en de witte suiker en het zout. Meng goed.
- Klop het ei en de vanillesuiker onder de gesmolten boter. Giet dit bij het bloemmengsel en meng tot een stevig deeg. Wikkel in plastic folie en leg 30 minuten in de koelkast.
- Kneed het deeg en meng er de gehakte chocolade onder. Rol het uit tot ongeveer 3 mm dik. Steek er met een ronde uitsteekvorm cirkels uit. Keer een metalen muffinvorm om, beboter de buitenkant en leg telkens een cirkel deeg over de buitenkant van elke muffinvorm. Druk lichtjes aan. Zet 15 minuten in de oven.
- Laat de koekjes (coupjes) eerst afkoelen en haal ze dan met een korte draai voorzichtig van de vormpjes. Vul ze met een bolletje roomijs en werk af met wat gehakte noten en een takje munt.