De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Entrecote bordelaise met boontjes en tijmpatatjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Entrecôte Entrecôte600 g g
Sjalotten Sjalot
(in partjes)
2
Sperziebonen Sperziebonen
(schoongemaakt)
500 g g
Peterselie Peterselie
(fijngehakt)
1 bosjes bosje
Aardappelen Aardappel800 g g
Tijm Tijm1 bosjes bosje
Gerookt spek Gerookt spek
(ontbijtspek)
100 g g
Rode wijn Rode wijn100 ml ml
Runderbouillon Runderbouillon200 ml ml
Tarwebloem Tarwebloem20 g g
Boter Boter50 g g
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Entrecote bordelaise met boontjes en tijmpatatjes

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(9)

Bereiding

  1. Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Kook de boontjes beetgaar in licht gezouten water. Giet af en spoel onder koud water.Rol ze per 4 in een plakje spek. Zet even apart. Schil de aardappelen en snij in partjes. Kook ze beetgaar in licht gezouten water.
  2. Fruit de sjalotten in de helft van de boter tot ze lichtjes beginnen te kleuren.Strooi er de bloem over en roerbak 2 minuten. Blus met de wijn en de bouillon en laat zachtjes inkoken, tot de saus iets dikker wordt. Hou de saus warm.
  3. Kruid het vlees met peper en zout en bestrijk lichtjes in met olijfolie. Grill de entrecotes aan beide kanten in een hete grillpan of op de barbecue.Laat het vlees daarna 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  4. Bak de boontjes in olie gaar en goudbruin. Giet de aardappelen af en bak ze in olijfolie, samen met de tijm, mooi goudbruin. Kruid met peper en zout.Klop de resterende koude boter door de saus. Zet het vuur uit.
  5. Snij het vlees in repen en verdeel over de borden. Verdeel er ook de boontjes over en schep er de aardappelen bij. Giet wat van de saus over het vlees, bestrooimet de peterselie en serveer meteen.