
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Kalfsentrecotes Kalfsentrecote | 800 g g | ||
Knolselders Knolselder | 1 | ||
Tijmblaadjes
Tijmblaadjes (verse ) | 1 el el | ||
Veldsla Veldsla | 40 g g | ||
Bruine Archivist Bruine Archivist | 300 ml ml | ||
Frambozenconfituur Frambozenconfituur | 2 el el | ||
Aardappelkroketten Aardappelkroket | 12 | ||
Honing Honing | 1 el el | ||
Boter Boter | |||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listEntrecote met biersausje, gegrilde knolselder en kroketjes
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Schil de knolselder en snij in plakken van 1/2 cm dik. Kook ze beetgaar in licht gezouten water.
- Kruid de entrecotes met peper en zout en bak ze in hete boter in 3 minuten rosé. Draai ze halverwege om. Neem het vlees uit de pan en laat ze op een bord 10 minuten afgedekt onder aluminiumfolie rusten.
- Bereid de kroketten zoals vermeld op de verpakking. Voeg de tijm toe aan het bakvet van de entrecotes. Voeg eventueel nog wat extra boter toe. Blus de pan met het bier en voeg de confituur toe. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat tot 1/3de inkoken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Roer de honing los met een scheutje olijfolie. Bestrijk er de beetgaar gekookte plakken knolselder mee en kruid met peper en zout. Gril ze langs beide kanten goudbruin in een hete grillpan. Serveer de entrecotes met de knolselder, veldsla en de kroketjes en geef er het sausje bij.