De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Entrecote met biersausje, gegrilde knolselder en kroketjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Kalfsentrecotes Kalfsentrecote800 g g
Knolselders Knolselder1
Tijmblaadjes Tijmblaadjes
(verse )
1 el el
Veldsla Veldsla40 g g
Bruine Archivist Bruine Archivist300 ml ml
Frambozenconfituur Frambozenconfituur2 el el
Aardappelkroketten Aardappelkroket12
Honing Honing1 el el
Boter Boter
Peper Peper
Zout Zout

Entrecote met biersausje, gegrilde knolselder en kroketjes

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(55)

Bereiding

 

  1. Schil de knolselder en snij in plakken van 1/2 cm dik. Kook ze beetgaar in licht gezouten water.
  2. Kruid de entrecotes met peper en zout en bak ze in hete boter in 3 minuten rosé. Draai ze halverwege om. Neem het vlees uit de pan en laat ze op een bord 10 minuten afgedekt onder aluminiumfolie rusten. 
  3. Bereid de kroketten zoals vermeld op de verpakking. Voeg de tijm toe aan het bakvet van de entrecotes. Voeg eventueel nog wat extra boter toe. Blus de pan met het bier en voeg de confituur toe. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat tot 1/3de inkoken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. 
  4. Roer de honing los met een scheutje olijfolie. Bestrijk er de beetgaar gekookte plakken knolselder mee en kruid met peper en zout. Gril ze langs beide kanten goudbruin in een hete grillpan. Serveer de entrecotes met de knolselder, veldsla en de kroketjes en geef er het sausje bij.