De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Erwten-muntpuree met ham en gekookt eitje_main

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Sjalotten Sjalot1
Munt Munt1 bosjes bosje
Teentjes knoflook Teentje knoflook1
Limoensap Limoensap1 tl tl
Erwten Erwten
(diepvries )
750 g g
Groentebouillon Groentebouillon1 blokjes blokje
Water Water400 ml ml
Eieren Ei2
Zongedroogde tomaten Zongedroogde tomaat150 g g
Rauwe ham Rauwe ham200 g g
Broden Brood
(geroosterd)
sneetjes sneetje
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Erwten-muntpuree met ham en gekookt eitje

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

20 min.
(15)

Bereiding

  1. Pel de sjalot, doe in de mixkom en hak 6 seconden/stand 5. Duw restjes met de spatel naar beneden. Giet er een scheutje olijfolie bij en fruit roast/3 minuten/100°C. Voeg de erwtjes en de bouillon toe en kook alles reverse/6 minuten/100°C/stand 1.
  2. Bak ondertussen de ham in een droge koekenpan krokant en kook de eitjes in 6 minuten zacht. Giet de erwtjes af, maar bewaar de bouillon. Doe de erwtjes terug in de mixkom, voeg het limoensap, de munt, 4 el bouillon, peper en zout toe en pureer alles 25 seconden/stand 6-8. Voeg de zongedroogde tomaten toe en hak alles 30 seconden/stand 4.
  3. Verdeel de puree over de borden en werk af met de ham, een gehalveerd eitje en een extra takje munt. Serveer met warm warm toastbrood.