Erwten-muntpuree met ham en gekookt eitje

Erwten-muntpuree met ham en gekookt eitje
MoeilijkheidMakkelijk
Koken20 min

Voorbereiding

  1. Pel de sjalot, doe in de mixkom en hak 6 seconden/stand 5. Duw restjes met de spatel naar beneden. Giet er een scheutje olijfolie bij en fruit roast/3 minuten/100°C. Voeg de erwtjes en de bouillon toe en kook alles reverse/6 minuten/100°C/stand 1.

  2. Bak ondertussen de ham in een droge koekenpan krokant en kook de eitjes in 6 minuten zacht. Giet de erwtjes af, maar bewaar de bouillon. Doe de erwtjes terug in de mixkom, voeg het limoensap, de munt, 4 el bouillon, peper en zout toe en pureer alles 25 seconden/stand 6-8. Voeg de zongedroogde tomaten toe en hak alles 30 seconden/stand 4.

  3. Verdeel de puree over de borden en werk af met de ham, een gehalveerd eitje en een extra takje munt. Serveer met warm warm toastbrood.