Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Sjalotten Sjalot | 1 | |
Munt Munt | 1 bosjes bosje | |
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 1 | |
Limoensap Limoensap | 1 tl tl | |
Erwten
Erwten (diepvries ) | 750 g g | |
Groentebouillon Groentebouillon | 1 blokjes blokje | |
Water Water | 400 ml ml | |
Eieren Ei | 2 | |
Zongedroogde tomaten Zongedroogde tomaat | 150 g g | |
Rauwe ham Rauwe ham | 200 g g | |
Broden
Brood (geroosterd) | sneetjes sneetje | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listErwten-muntpuree met ham en gekookt eitje
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Pel de sjalot, doe in de mixkom en hak 6 seconden/stand 5. Duw restjes met de spatel naar beneden. Giet er een scheutje olijfolie bij en fruit roast/3 minuten/100°C. Voeg de erwtjes en de bouillon toe en kook alles reverse/6 minuten/100°C/stand 1.
- Bak ondertussen de ham in een droge koekenpan krokant en kook de eitjes in 6 minuten zacht. Giet de erwtjes af, maar bewaar de bouillon. Doe de erwtjes terug in de mixkom, voeg het limoensap, de munt, 4 el bouillon, peper en zout toe en pureer alles 25 seconden/stand 6-8. Voeg de zongedroogde tomaten toe en hak alles 30 seconden/stand 4.
- Verdeel de puree over de borden en werk af met de ham, een gehalveerd eitje en een extra takje munt. Serveer met warm warm toastbrood.