De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Erwtjespuree met asperges

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Erwten Erwten
(diepgevroren)
400 g g
Muntblaadjes Muntblaadje
Sjalotten Sjalot
(fijngesnipperd)
1
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
1
Witte asperges Witte asperge
(bussels, schoongemaakt)
2
Prosciutto Prosciutto6 sneetjes sneetje
Bieslook Bieslook
(fijngehakt)
2 el el
Eieren Ei4
Boter Boter
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Erwtjespuree met asperges

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(50)

Bereiding

  1. Bak de sjalot met de look glazig. Voeg de erwtjes toe en bak ze gaar. Doe ze daarna in een blender en mix ze samen met een handvol muntblaadjes tot een puree. Kruid met peper en zout.
  2. Blancheer de asperges in licht gezouten water. Giet af en laat uitlekken. Bak de asperges in wat hete boter licht bruin. Kruid met peper en zout. Bak de prosciutto in een droge pan krokant. Schep uit de pan. Smelt boter in de pan en bak spiegeleitjes van de eieren.
  3. Verdeel de puree over de borden, leg er de asperges en een spiegeleitje op en werk af met de prosciutto en de bieslook.