Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Mosselen Mosselen | 2 kg kg | |
Witte wijn
Witte wijn (droge) | 1 dl dl | |
Lente-uitjes Lente-ui | 2 | |
Bieslook
Bieslook (fijngehakt) |
Voor de groenten
Wortelen Wortel | 4 | |
Sjalotten
Sjalot (groot formaat) | 4 | |
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 2 | |
Azijn Azijn | 2 dl dl | |
Olijfolie Olijfolie | 1 dl dl | |
Mosselkookvocht Mosselkookvocht | 2 dl dl |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listEscabeche met mosselen
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Reinig en spoel de mosselen. Kook ze gedurende 4 min. onder gesloten deksel. Voeg er de witte wijn aan toe en kook nog 2 à 3 minuten, tot ze gaar zijn.
- Haal de mosselen uit de schelp en zeef het mosselvocht.
- Rasp de wortelen en snijd in gelijke schijfjes. Pel de sjalotten en de teentjes look en snijd beiden in zeer fijne plakjes.
- Zet de groenten samen onder in de azijn, de olijfolie en het mosselkookvocht. Laat samen ongeveer 12 à 14 minuten beetgaar koken. Laat afkoelen tot lauwwarm.
- Verwarm de friteuse voor op 180 °C. Snijd de lente-ui in julienne en frituur krokant.
- Serveer de groenten met de mosseltjes en werk af met de gefrituurde reepjes lente-ui en wat fijngehakte bieslook.
TIP: Serveer met krokant gebakken brood zoals ciabatta.