
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Mosselen Mosselen | 2 kg kg | ||
Witte wijn
Witte wijn (droge) | 1 dl dl | ||
Lente-uitjes Lente-ui | 2 | ||
Bieslook
Bieslook (fijngehakt) |
Voor de groenten
Wortelen Wortel | 4 | ||
Sjalotten
Sjalot (groot formaat) | 4 | ||
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 2 | ||
Azijn Azijn | 2 dl dl | ||
Olijfolie Olijfolie | 1 dl dl | ||
Mosselkookvocht Mosselkookvocht | 2 dl dl |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listEscabeche met mosselen
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Reinig en spoel de mosselen. Kook ze gedurende 4 min. onder gesloten deksel. Voeg er de witte wijn aan toe en kook nog 2 à 3 minuten, tot ze gaar zijn.
- Haal de mosselen uit de schelp en zeef het mosselvocht.
- Rasp de wortelen en snijd in gelijke schijfjes. Pel de sjalotten en de teentjes look en snijd beiden in zeer fijne plakjes.
- Zet de groenten samen onder in de azijn, de olijfolie en het mosselkookvocht. Laat samen ongeveer 12 à 14 minuten beetgaar koken. Laat afkoelen tot lauwwarm.
- Verwarm de friteuse voor op 180 °C. Snijd de lente-ui in julienne en frituur krokant.
- Serveer de groenten met de mosseltjes en werk af met de gefrituurde reepjes lente-ui en wat fijngehakte bieslook.
TIP: Serveer met krokant gebakken brood zoals ciabatta.