De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Escabeche met mosselen

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Mosselen Mosselen2 kg kg
Witte wijn Witte wijn
(droge)
1 dl dl
Lente-uitjes Lente-ui2
Bieslook Bieslook
(fijngehakt)

Voor de groenten

Wortelen Wortel4
Sjalotten Sjalot
(groot formaat)
4
Teentjes knoflook Teentje knoflook2
Azijn Azijn2 dl dl
Olijfolie Olijfolie1 dl dl
Mosselkookvocht Mosselkookvocht2 dl dl

Escabeche met mosselen

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(2)

Bereiding

  1. Reinig en spoel de mosselen. Kook ze gedurende 4 min. onder gesloten deksel. Voeg er de witte wijn aan toe en kook nog 2 à 3 minuten, tot ze gaar zijn.
  2. Haal de mosselen uit de schelp en zeef het mosselvocht.
  3. Rasp de wortelen en snijd in gelijke schijfjes. Pel de sjalotten en de teentjes look en snijd beiden in zeer fijne plakjes.
  4. Zet de groenten samen onder in de azijn, de olijfolie en het mosselkookvocht. Laat samen ongeveer 12 à 14 minuten beetgaar koken. Laat afkoelen tot lauwwarm.
  5. Verwarm de friteuse voor op 180 °C. Snijd de lente-ui in julienne en frituur krokant.
  6. Serveer de groenten met de mosseltjes en werk af met de gefrituurde reepjes lente-ui en wat fijngehakte bieslook.

TIP: Serveer met krokant gebakken brood zoals ciabatta.