Escalope van zalm met spinaziesalade en yoghurtvinaigrette

Escalope van zalm met spinaziesalade en yoghurtvinaigrette
MoeilijkheidMakkelijk
Koken20 min

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C.

  2. Verhit de olijfolie in een pan en kleur er de zalm aan beide zijden in aan. Haal de zalm uit de pan en gaar verder naar believen in de oven.

  3. Bak de kerstomaatjes kort aan in de pan van de zalm. Zet het vuur uit en voeg de spinazie toe. Breng op smaak met peper en zout.

  4. Maak de vinaigrette door alle ingrediënten met elkaar te mengen tot een egale saus.

  5. Presenteer de kerstomaat-spinaziesalade met de zalmescalopes erop. Werk af met wat zeste van citroen en de verse kruiden. Serveer er de vinaigrette bij.

  6. TIP: Als hoofdgerecht gebruik je porties zalm van elk ca. 150 g en kan je er geurige thaïse of basmatirijst bij geven.