De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Escalope van zalm met spinaziesalade en yoghurtvinaigrette

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Zalmfilets Zalmfilet
(in porties van elk 80 g)
320 g g
Bladspinazie Bladspinazie
(in repen gesneden)
400 g g
Kerstomaten Kerstomaat
(gehalveerd)
20
Citroenen Citroen
(geraspt)
1
Olijfolie Olijfolie1 dl dl
Kruiden Kruiden
(verse)
Peper Peper
Zeezout Zeezout

Voor de vinaigrette

Mayonaise Mayonaise2 dl dl
Yoghurt op griekse wijze Yoghurt op griekse wijze2 dl dl
Witte wijn Witte wijn1 dl dl
Citroenen Citroen
(geperst en geraspt)
0,5
Kruiden Kruiden
(peterselie, bieslook en tijm - fijngehakt)
Peper Peper

Escalope van zalm met spinaziesalade en yoghurtvinaigrette

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

20 min.
(15)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C.
  2. Verhit de olijfolie in een pan en kleur er de zalm aan beide zijden in aan. Haal de zalm uit de pan en gaar verder naar believen in de oven.
  3. Bak de kerstomaatjes kort aan in de pan van de zalm. Zet het vuur uit en voeg de spinazie toe. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Maak de vinaigrette door alle ingrediënten met elkaar te mengen tot een egale saus.
  5. Presenteer de kerstomaat-spinaziesalade met de zalmescalopes erop. Werk af met wat zeste van citroen en de verse kruiden. Serveer er de vinaigrette bij.

TIP: Als hoofdgerecht gebruik je porties zalm van elk ca. 150 g en kan je er geurige thaïse of basmatirijst bij geven.