
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Zalmfilets
Zalmfilet (in porties van elk 80 g) | 320 g g | ||
Bladspinazie
Bladspinazie (in repen gesneden) | 400 g g | ||
Kerstomaten
Kerstomaat (gehalveerd) | 20 | ||
Citroenen
Citroen (geraspt) | 1 | ||
Olijfolie Olijfolie | 1 dl dl | ||
Kruiden
Kruiden (verse) | |||
Peper Peper | |||
Zeezout Zeezout |
Voor de vinaigrette
Mayonaise Mayonaise | 2 dl dl | ||
Yoghurt op griekse wijze Yoghurt op griekse wijze | 2 dl dl | ||
Witte wijn Witte wijn | 1 dl dl | ||
Citroenen
Citroen (geperst en geraspt) | 0,5 | ||
Kruiden
Kruiden (peterselie, bieslook en tijm - fijngehakt) | |||
Peper Peper |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listEscalope van zalm met spinaziesalade en yoghurtvinaigrette
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 150 °C.
- Verhit de olijfolie in een pan en kleur er de zalm aan beide zijden in aan. Haal de zalm uit de pan en gaar verder naar believen in de oven.
- Bak de kerstomaatjes kort aan in de pan van de zalm. Zet het vuur uit en voeg de spinazie toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Maak de vinaigrette door alle ingrediënten met elkaar te mengen tot een egale saus.
- Presenteer de kerstomaat-spinaziesalade met de zalmescalopes erop. Werk af met wat zeste van citroen en de verse kruiden. Serveer er de vinaigrette bij.
TIP: Als hoofdgerecht gebruik je porties zalm van elk ca. 150 g en kan je er geurige thaïse of basmatirijst bij geven.