Everzwijnragout met Leffe en aardappelkroketjes

Everzwijnragout met Leffe en aardappelkroketjes
MoeilijkheidMakkelijk
Koken1:15 u

Voorbereiding

  1. Laat het vlees eerst op kamertemperatuur komen, zodat je het beter kan bakken.

  2. Bak de stukken everzwijn goudbruin aan in boter, bij voorkeur in een hoge gietijzeren kookpot. Hak de wortelen en de uien grof en voeg ze eraan toe. Bestrooi met de bloem, meng die goed onder het vlees en de groenten en laat even meebakken. Zorg ervoor dat ze niet te sterk kleuren.

  3. Giet er de Leffe over, maar houd een goede scheut over om later in de afgewerkte saus te gieten. Probeer zo goed mogelijk alle aanbaksels onderaan de kookpot los te krijgen. Voeg de mosterd en het kruidentuiltje aan het geheel toe en laat alles ca. 35 minuten onder een gesloten deksel gaar sudderen. Een alternatief is dat je het 1 uur in een voorverwarmde oven plaatst op een matige temperatuur.

  4. Was de spruitjes en kook ze in gezouten water tot ze gaar zijn.

  5. Haal na het garen de stukjes vlees uit de pan en zeef de saus. Breng ze op smaak met zout en peper, wat boter en het laatste scheutje Leffe. Giet de saus over het vlees en houd het warm.

  6. Verdeel het vlees over warme borden en bestrooi met gehakte peterselie. Overgiet met nog wat saus en serveer er de knolselderpuree, de spruitjes en een kommetje aardappelkroketjes bij.