De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Everzwijnragout met witloof en veenbessensaus

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Everzwijnragout Everzwijnragout800 g g
Stronkjes witloof Stronkje witloof8 - 12
Veenbessensaus Veenbessensaus
Gedroogde veenbessen Gedroogde veenbessen100 g g
Aardappelkroketten Aardappelkroket1 kg kg
Gerookt spek Gerookt spek
(blokjes)
250 g g
Wildfond Wildfond2 dl dl
Pure chocolade Pure chocolade25 g g
Uien Ui1
Wortelen Wortel30 g g
Rode wijn Rode wijn0,5 l l
Boter Boter100 g g
Tarwebloem Tarwebloem100 g g
Kruidentuiltjes Kruidentuiltje1
Suiker Suiker10 g g
Peper Peper
Zout Zout
Water Water

Benodigdheden

Aluminiumfolie Aluminiumfolie

Everzwijnragout met witloof en veenbessensaus

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

1:40 u.
(1)

Bereiding

  1. Snijd de ui en wortel in stukjes. Laat ze samen met de spekblokjes lichtjes bruin stoven. Haal alles uit de pan en zet eventjes aan de kant.
  2. Verwarm de braadpan of vuurvaste schotel opnieuw en laat de stukken everzwijnragout in boter aankleuren. Wanneer het vlees goed gekleurd is, voeg je er de groenten opnieuw aan toe. Bestrooi alles met bloem en laat even aanbakken. Bevochtig het geheel met de wildfond en rode wijn. Los de aanbaksels aan de bodem van de pan goed los. Voeg er vervolgens de kruiden, gedroogde veenbessen en chocolade aan toe. Laat alles gedurende 1 uur sudderen op een zacht vuurtje.
  3. Verwijder het harde en bittere gedeelte van de witloofstronkjes met een puntig mesje. Houd enkele blaadjes witloof apart. Smelt een klontje boter in een vuurvaste schaal, schik er het witloof in en kruid met peper en zout. Bestrooi alles met suiker en voeg een scheutje water toe. Voeg er nog wat boter aan toe en dek goed af met aluminiumfolie. Laat gedurende 45 à 60 minuten zachtjes garen in een matige oven. Bak ze daarna met boter goudbruin in een pan.
  4. Schik de ragout op een warm bord, giet er wat warme veenbessensaus bij en voeg het witloof toe. Versier eventueel met enkele blaadjes rauw witloof.
  5. Serveer er de kroketjes apart bij.

ONZE WIJNTIP: een krachtige, iets sterkere wijn, zoals Les Canisses Languedoc-Roussillon, 2015.

Gelijkaardige recepten

Hindestoofpot met witloof

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Hindestoofpot met witloof
2:30 u.
(0)
Hindestroganoff

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Hindestroganoff
50 min.
(3)
Parelhoen à la waterzooi

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Parelhoen à la waterzooi
40 min.
(0)
Gelakte eendenborstfilet met notenkorstje en groene asperges

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Gelakte eendenborstfilet met notenkorstje en groene asperges
40 min.
(0)
Kwartel met druifjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Kwartel met druifjes
25 min.
(0)
Hindegebraad met Muscat de Rivesaltes en uienkonfijt

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Hindegebraad met Muscat de Rivesaltes en uienkonfijt
40 min.
(0)
Hindegebraad met groene asperges en pompoen

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Hindegebraad met groene asperges en pompoen
45 min.
(0)
Herfstslaatje met kwartel en gekonfijte sjalot

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Herfstslaatje met kwartel en gekonfijte sjalot
40 min.
(0)
Kwartel op Indische wijze

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Kwartel op Indische wijze
40 min.
(0)
Hindesteak met peer, knolselder en rode kool

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Hindesteak met peer, knolselder en rode kool
35 min.
(0)
Gelakte eend met gebakken witloof

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Gelakte eend met gebakken witloof
40 min.
(0)
Parelhoen met pickles en gebakken bloemkool

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Parelhoen met pickles en gebakken bloemkool
40 min.
(0)
Everzwijnrollade

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Everzwijnrollade
45 min.
(0)
Everzwijnragout met paddenstoelenmengeling

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Everzwijnragout met paddenstoelenmengeling
40 min.
(0)
Kwartel in preinestje met portosaus

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Kwartel in preinestje met portosaus
50 min.
(0)