
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Everzwijnsteaks Everzwijnsteak | 4 | |
Peren Peer | 4 | |
Witte wijn Witte wijn | 1 dl dl | |
Wildfond Wildfond | 1 dl dl | |
Winterpuree
Winterpuree (van knolselder) | 500 g g | |
Kruidenbonbons
Kruidenbonbons (zeer fijn hakken of malen) | ||
Boter Boter | 50 g g | |
Suiker Suiker | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Benodigdheden
Aluminiumfolie Aluminiumfolie |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listEverzwijnsteak met knolselderpuree en in witte wijn gekarameliseerde peertjes
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Schil de peertjes rondom, zodat het steeltje eraan blijft. Snijd de peren middendoor en haal het klokhuis eruit. Verwarm de boter en bak er de peertjes kort in aan. Bestrooi ze ondertussen met suiker en enkele geplette kruidenbonbons. Voeg er dan de witte wijn en wildfond aan toe en laat de peertjes onder een deksel garen. Haal ze daarna uit het kookvocht, laat dat tot de helft inkoken en voeg een klontje boter toe.
- Kruid de steaks met peper en zout, strooi er wat fijngehakte kruidenbonbons over en bak ze in boter. Haal ze uit de pan wanneer ze klaar zijn en dek af met aluminiumfolie.
- Verwarm de puree.
- Schik de steaks en de halve peertjes op een warm bord met wat puree en nappeer met de ingekookte saus.
ONZE WIJNTIP: Château Pavillon Lavallade Saint-Emilion, 2014