
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Voor de pannenkoekjes:
Eieren Ei | 3 | ||
Melk Melk | 200 ml ml | ||
Zelfrijzend bakmeel
Zelfrijzend bakmeel (gezeefd) | 120 g g | ||
Zout Zout | |||
Boter Boter |
Voor de versiering:
Pure chocolade Pure chocolade | 200 g g | ||
Water Water | 50 ml ml | ||
Suiker Suiker | 50 g g | ||
Vers fruit Vers fruit |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listFace pancakes
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
Voor de pannenkoekjes:
- Scheid de eieren en klop het eiwit in pieken.
- Meng met een garde de eidooiers met de melk.
- Voeg de gezeefde bloem en een flinke snuf zout toe en meng tot een homogeen beslag.
- Meng voorzichtig het opgeklopt eiwit onder het beslag.
- Smelt een klontje boter in een hete pan en vorm kleine pannenkoekjes. Zet het vuur niet te hard. Laat ongeveer 2 minuten bakken, of tot het oppervlak droog is, en draai de pannenkoekjes om. Bak nog 40 tot 60 seconden verder. Houd warm en bak de rest van het deeg op dezelfde manier op.
Voor de versiering:
- Verwarm het water en de suiker in een steelpannetje.
- Breek de chocolade in stukjes en voeg, eenmaal de suiker opgelost is, de chocolade toe aan de pan. Meng goed tot je een homogene saus hebt.
- Doe de chocoladesaus in een knijpfles.
- Versier de pannenkoekjes met vers gesneden fruit en chocoladesaus.