De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Falafel met gestoomde worteltjes en rucolapuree

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Kikkererwten Kikkererwten
(uitgelekt, gespoeld )
424 g g
Teentjes knoflook Teentje knoflook2
Citroenen Citroen
(sap)
1
Tarwebloem Tarwebloem2 el el
Paprikapoeder Paprikapoeder1 tl tl
Cayennepeper Cayennepeper0,5 tl tl
Peterselie Peterselie1 bosjes bosje
Aardappelen Aardappel800 g g
Rucola Rucola100 g g
Melk Melk250 ml ml
Nootmuskaat Nootmuskaat0,5 tl tl
Groentebouillon Groentebouillon600 ml ml
Jonge wortels Jonge wortel
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Voor het yoghurtsausje:

Yoghurt op griekse wijze Yoghurt op griekse wijze250 g g
Koriander Koriander1 bosjes bosje
Teentjes knoflook Teentje knoflook0,5
Cayennepeper Cayennepeper0,5 tl tl
Sinaasappels Sinaasappel
(geraspte schil)
0,5

Falafel met gestoomde worteltjes en rucolapuree

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(18)

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten voor het yoghurtsausje in de mixkom en hak 8 seconden/stand 6. Giet in een kommetje en zet koel. Maak de mixkom schoon.
  2. Doe de kikkererwten, gepelde knoflook, peterselie, het citroensap, paprikapoeder, cayennepeper en een snuf zout in de mixkom en mix 15 seconden/stand 8. Duw de restjes met de spatel naar beneden. Mix nog eens 10 seconden/stand 4. Voeg de bloem toe en meng reverse/20 seconden/stand 1. Is het mengsel nog te nat, voeg dan een extra lepel bloem toe. Vorm met natte handen balletjes van het mengsel en druk ze iets plat. Zet koel. Maak de mixkom schoon.
  3. Schil de worteltjes. Giet de bouillon in de mixkom. Schil en halveer de aardappelen. Doe ze in het kookinzetstuk en zet in de mixkom. Leg de worteltjes in het diepe stoominzetstuk, kruid met peper en zout en zet er het deksel op. Zet op de mixkom en laat alles steamer/15 minuten garen.
  4. Bak ondertussen de falafelballetjes in een koekenpan aan beide kanten goudbruin in wat olijfolie. Giet de aardappelen af en doe ze opnieuw in de lege mixkom. Giet er de melk en een scheutje olijfolie bij. Kruid met het nootmuskaat, peper en zout en pureer 6 seconden/stand 6. Voeg meteen de rucola toe en meng nog reverse/1 minuut.
  5. Verdeel de puree, de falafel en worteltjes over de borden en geef er het yoghurtsausje bij.