
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Kikkererwten
Kikkererwten (uitgelekt, gespoeld ) | 424 g g | |
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 2 | |
Citroenen
Citroen (sap) | 1 | |
Tarwebloem Tarwebloem | 2 el el | |
Paprikapoeder Paprikapoeder | 1 tl tl | |
Cayennepeper Cayennepeper | 0,5 tl tl | |
Peterselie Peterselie | 1 bosjes bosje | |
Aardappelen Aardappel | 800 g g | |
Rucola Rucola | 100 g g | |
Melk Melk | 250 ml ml | |
Nootmuskaat Nootmuskaat | 0,5 tl tl | |
Groentebouillon Groentebouillon | 600 ml ml | |
Jonge wortels Jonge wortel | ||
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Voor het yoghurtsausje:
Yoghurt op griekse wijze Yoghurt op griekse wijze | 250 g g | |
Koriander Koriander | 1 bosjes bosje | |
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 0,5 | |
Cayennepeper Cayennepeper | 0,5 tl tl | |
Sinaasappels
Sinaasappel (geraspte schil) | 0,5 |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listFalafel met gestoomde worteltjes en rucolapuree
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Doe alle ingrediënten voor het yoghurtsausje in de mixkom en hak 8 seconden/stand 6. Giet in een kommetje en zet koel. Maak de mixkom schoon.
- Doe de kikkererwten, gepelde knoflook, peterselie, het citroensap, paprikapoeder, cayennepeper en een snuf zout in de mixkom en mix 15 seconden/stand 8. Duw de restjes met de spatel naar beneden. Mix nog eens 10 seconden/stand 4. Voeg de bloem toe en meng reverse/20 seconden/stand 1. Is het mengsel nog te nat, voeg dan een extra lepel bloem toe. Vorm met natte handen balletjes van het mengsel en druk ze iets plat. Zet koel. Maak de mixkom schoon.
- Schil de worteltjes. Giet de bouillon in de mixkom. Schil en halveer de aardappelen. Doe ze in het kookinzetstuk en zet in de mixkom. Leg de worteltjes in het diepe stoominzetstuk, kruid met peper en zout en zet er het deksel op. Zet op de mixkom en laat alles steamer/15 minuten garen.
- Bak ondertussen de falafelballetjes in een koekenpan aan beide kanten goudbruin in wat olijfolie. Giet de aardappelen af en doe ze opnieuw in de lege mixkom. Giet er de melk en een scheutje olijfolie bij. Kruid met het nootmuskaat, peper en zout en pureer 6 seconden/stand 6. Voeg meteen de rucola toe en meng nog reverse/1 minuut.
- Verdeel de puree, de falafel en worteltjes over de borden en geef er het yoghurtsausje bij.