Falafel met gestoomde worteltjes en rucolapuree

Falafel met gestoomde worteltjes en rucolapuree
MoeilijkheidMakkelijk
Koken30 min

Voorbereiding

  1. Doe alle ingrediënten voor het yoghurtsausje in de mixkom en hak 8 seconden/stand 6. Giet in een kommetje en zet koel. Maak de mixkom schoon.

  2. Doe de kikkererwten, gepelde knoflook, peterselie, het citroensap, paprikapoeder, cayennepeper en een snuf zout in de mixkom en mix 15 seconden/stand 8. Duw de restjes met de spatel naar beneden. Mix nog eens 10 seconden/stand 4. Voeg de bloem toe en meng reverse/20 seconden/stand 1. Is het mengsel nog te nat, voeg dan een extra lepel bloem toe. Vorm met natte handen balletjes van het mengsel en druk ze iets plat. Zet koel. Maak de mixkom schoon.

  3. Schil de worteltjes. Giet de bouillon in de mixkom. Schil en halveer de aardappelen. Doe ze in het kookinzetstuk en zet in de mixkom. Leg de worteltjes in het diepe stoominzetstuk, kruid met peper en zout en zet er het deksel op. Zet op de mixkom en laat alles steamer/15 minuten garen.

  4. Bak ondertussen de falafelballetjes in een koekenpan aan beide kanten goudbruin in wat olijfolie. Giet de aardappelen af en doe ze opnieuw in de lege mixkom. Giet er de melk en een scheutje olijfolie bij. Kruid met het nootmuskaat, peper en zout en pureer 6 seconden/stand 6. Voeg meteen de rucola toe en meng nog reverse/1 minuut.

  5. Verdeel de puree, de falafel en worteltjes over de borden en geef er het yoghurtsausje bij.