De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Falafel met yoghurtdip en salade van komkommer en spitskool

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Voor de frisse salade van komkommer en spitskool

Rode uien Rode ui1
komkommers Komkommer0,5
Spitskool Spitskool0,5
Peterselie Peterselie
Munt Munt
Koriander Koriander
Olijfolie Olijfolie
Azijn Azijn
Peper Peper
Zout Zout

Voor de yoghurtdip en de falafel

Limoenen Limoen
(sap en zeste)
1
Yoghurt Yoghurt5 el el
Knoflookpoeder Knoflookpoeder0,5 tl tl
Garam masala-kruiden Garam masala-kruiden0,5 tl tl
Paprikapoeder Paprikapoeder1 tl tl
Vegetarische balletjes Vegetarische balletjes
(falafel)
400 g g
Muntblaadjes Muntblaadje
Peper Peper
Zout Zout

Falafel met yoghurtdip en salade van komkommer en spitskool

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

25 min.
(44)

Bereiding

Zo maak je de frisse salade

  1. Schil en snipper 1 rode ui fijn.
  2. Was de komkommer, verwijder de zaadjes en snij in kleine stukjes.
  3. Verwijder het hart van de spitskool en snij in fijne reepjes. Meng de spitskool samen met de komkommer en de rode ui.
  4. Snipper de peterselie, munt (hou wat munt apart voor de afwerking) en koriander fijn, voeg toe en besprenkel alles met wat olijfolie en azijn.
  5. Kruid af met wat peper van de molen en wat zout.

Zo maak je de yoghurtdip en de falafel

  1. Meng de zeste en het sap van de limoen onder de yoghurt. Breng verder op smaak met de gedroogde look, garam masala, het paprikapoeder, peper en zout.
  2. Bak de falafelballetjes tot ze warm en krokant zijn
  3. Serveer de balletjes met het fris slaatje van komkommer en spitskool en werk het geheel af met de kruidige yoghurtdip en verse muntblaadjes.