Voorbereiding
Schil en snipper 1 rode ui fijn.
Was de komkommer, verwijder de zaadjes en snij in kleine stukjes.
Verwijder het hart van de spitskool en snij in fijne reepjes. Meng de spitskool samen met de komkommer en de rode ui.
Snipper de peterselie, munt (hou wat munt apart voor de afwerking) en koriander fijn, voeg toe en besprenkel alles met wat olijfolie en azijn.
Kruid af met wat peper van de molen en wat zout.
Meng de zeste en het sap van de limoen onder de yoghurt. Breng verder op smaak met de gedroogde look, garam masala, het paprikapoeder, peper en zout.
Bak de falafelballetjes tot ze warm en krokant zijn
Serveer de balletjes met het fris slaatje van komkommer en spitskool en werk het geheel af met de kruidige yoghurtdip en verse muntblaadjes.
Zo maak je de frisse salade
Zo maak je de yoghurtdip en de falafel