
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Voor de frisse salade van komkommer en spitskool
Rode uien Rode ui | 1 | ||
komkommers Komkommer | 0,5 | ||
Spitskool Spitskool | 0,5 | ||
Peterselie Peterselie | |||
Munt Munt | |||
Koriander Koriander | |||
Olijfolie Olijfolie | |||
Azijn Azijn | |||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Voor de yoghurtdip en de falafel
Limoenen
Limoen (sap en zeste) | 1 | ||
Yoghurt Yoghurt | 5 el el | ||
Knoflookpoeder Knoflookpoeder | 0,5 tl tl | ||
Garam masala-kruiden Garam masala-kruiden | 0,5 tl tl | ||
Paprikapoeder Paprikapoeder | 1 tl tl | ||
Vegetarische balletjes
Vegetarische balletjes (falafel) | 400 g g | ||
Muntblaadjes Muntblaadje | |||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listFalafel met yoghurtdip en salade van komkommer en spitskool
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
Zo maak je de frisse salade
- Schil en snipper 1 rode ui fijn.
- Was de komkommer, verwijder de zaadjes en snij in kleine stukjes.
- Verwijder het hart van de spitskool en snij in fijne reepjes. Meng de spitskool samen met de komkommer en de rode ui.
- Snipper de peterselie, munt (hou wat munt apart voor de afwerking) en koriander fijn, voeg toe en besprenkel alles met wat olijfolie en azijn.
- Kruid af met wat peper van de molen en wat zout.
Zo maak je de yoghurtdip en de falafel
- Meng de zeste en het sap van de limoen onder de yoghurt. Breng verder op smaak met de gedroogde look, garam masala, het paprikapoeder, peper en zout.
- Bak de falafelballetjes tot ze warm en krokant zijn
- Serveer de balletjes met het fris slaatje van komkommer en spitskool en werk het geheel af met de kruidige yoghurtdip en verse muntblaadjes.