De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Fancy currywrap met parelhoen

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Parelhoenen Parelhoen1
Lente-uitjes Lente-ui6
Stronkjes witloof Stronkje witloof2
Wortelen Wortel2
Sperziebonen Sperziebonen120 g g
Koriander Koriander1 bosjes bosje
Limoenen Limoen1
Kippenbouillon Kippenbouillon300 ml ml
Basmatirijst Basmatirijst200 g g
Kokosmelk Kokosmelk250 ml ml
Cashewnoten Cashewnoten
Tortilla-wraps Tortilla-wrap4
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Voor de currypasta:

Sjalotten Sjalot1
Teentjes knoflook Teentje knoflook2
Gemalen chili in olijfolie Gemalen chili in olijfolie1 tl tl
Gember Gember3 cm cm
Currypoeder Currypoeder2 el el
Koriander Koriander
(+ steeltjes)
Limoenen Limoen
(sap en geraspte schil )
0,5

Fancy currywrap met parelhoen

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

1:10 u.
(8)

Bereiding

  1. Snipper de sjalot, pers de knoflook en rasp de gember. Maalalle ingrediëntenvoor de currypasta met een snufje zout fijn in een vijzel.
  2. Snij de parelhoen in 8 stukken. Besmeer het vlees met de helft van de currypasta en laat, afgedekt met folie, 30 minuten in de koelkast rusten.
  3. Snij de lente-uitjes in ringen en roerbak de helft 2 minuten in olie. Leg er de stukken parelhoen bij en bak het vlees rondom bruin. Voeg de resterende currypasta toe en schep om. Giet er de bouillon bij, zet het deksel op de pan en laat 1 uur zachtjes stoven.
  4. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snij de witloofstronken in reepjes van 2 centimeter, snij de wortelen in julienne. Stoof de groenten beetgaar in wat olijfolie. Kruid met peper en zout. Haal de parelhoen uit de curry en laat de curry wat inkoken. Giet de kokosmelk bij de curry en roer nog even door. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
  5. Trek met een vork het vlees van de parelhoen uit elkaar en leg het vlees opnieuw in de curry. Schep wat rijst op de tortilla’s, verdeel er de groenten over en schep er een flinke lepel curry op. Werk af met de resterende lente-uitjes, koriander en gehakte cashewnoten. Serveer er limoenpartjes en wat currysaus bij.