
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Parelhoenen Parelhoen | 1 | |
Lente-uitjes Lente-ui | 6 | |
Stronkjes witloof Stronkje witloof | 2 | |
Wortelen Wortel | 2 | |
Sperziebonen Sperziebonen | 120 g g | |
Koriander Koriander | 1 bosjes bosje | |
Limoenen Limoen | 1 | |
Kippenbouillon Kippenbouillon | 300 ml ml | |
Basmatirijst Basmatirijst | 200 g g | |
Kokosmelk Kokosmelk | 250 ml ml | |
Cashewnoten Cashewnoten | ||
Tortilla-wraps Tortilla-wrap | 4 | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Voor de currypasta:
Sjalotten Sjalot | 1 | |
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 2 | |
Gemalen chili in olijfolie Gemalen chili in olijfolie | 1 tl tl | |
Gember Gember | 3 cm cm | |
Currypoeder Currypoeder | 2 el el | |
Koriander
Koriander (+ steeltjes) | ||
Limoenen
Limoen (sap en geraspte schil ) | 0,5 |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listFancy currywrap met parelhoen
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Snipper de sjalot, pers de knoflook en rasp de gember. Maalalle ingrediëntenvoor de currypasta met een snufje zout fijn in een vijzel.
- Snij de parelhoen in 8 stukken. Besmeer het vlees met de helft van de currypasta en laat, afgedekt met folie, 30 minuten in de koelkast rusten.
- Snij de lente-uitjes in ringen en roerbak de helft 2 minuten in olie. Leg er de stukken parelhoen bij en bak het vlees rondom bruin. Voeg de resterende currypasta toe en schep om. Giet er de bouillon bij, zet het deksel op de pan en laat 1 uur zachtjes stoven.
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snij de witloofstronken in reepjes van 2 centimeter, snij de wortelen in julienne. Stoof de groenten beetgaar in wat olijfolie. Kruid met peper en zout. Haal de parelhoen uit de curry en laat de curry wat inkoken. Giet de kokosmelk bij de curry en roer nog even door. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
- Trek met een vork het vlees van de parelhoen uit elkaar en leg het vlees opnieuw in de curry. Schep wat rijst op de tortilla’s, verdeel er de groenten over en schep er een flinke lepel curry op. Werk af met de resterende lente-uitjes, koriander en gehakte cashewnoten. Serveer er limoenpartjes en wat currysaus bij.