Fazantfilet in romige champignonsaus, ovengebakken pompoen en tagliatelle

Fazantfilet in romige champignonsaus, ovengebakken pompoen en tagliatelle
MoeilijkheidGemiddeld
Koken50 min

Voorbereiding

  1. Verwarm  de oven voor op 200°C. Schil de pompoen en snij in halve maantjes. Leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Pers de look en roer los met 4 el olijfolie en het paprikapoeder. Kruid met peper en zout en giet over de pompoen. Hussel alles goed onder elkaar en zet 30 minuten in de oven.  

  2. Omwikkel elke fazantfilets met 3 plakjes pancetta. Zet eventueel vast met een prikker. Bak de fazantfilets in boter rondom bruin. Neem uit de pan. Doe nu de gesnipperde ui, de selder, champignons en de tijm in de pan en bestrooi met de bloem. Voeg eventueel nog wat boter toe. Roerbak 1 minuut en kruid met peper en zout. Blus met de wijn en het citroensap en laat 1 minuut koken. Giet er nu de room bij en breng opnieuw aan de kook. Draai het vuur laag, leg de fazantfilets in de pan en stoof met de deksel op de pan 8 minuten. Kook ondertussen de pasta beetgaar.

  3. Werk de pompoen voor het serveren af met de peterselie. Serveer met de fazantfilets en de pasta.