De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Fazantfilet met ganzenlever

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Fazantfilets Fazantfilet4
Ganzenlever Ganzenlever200 g g
Oesterzwammen Oesterzwammen200 g g
Groene kool Groene kool4 bladeren blad
Frieten Frieten1 kg kg
Boter Boter100 g g
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Voor de saus

Sjalotten Sjalot1
Uien Ui1
Wortelen Wortel60 g g
Kruidentuiltjes Kruidentuiltje1
Witte wijn Witte wijn
(Riesling)
1 dl dl
Gevogeltefond Gevogeltefond1 dl dl
Preistengels Preistengel1
Boter Boter

Benodigdheden

Aluminiumfolie Aluminiumfolie

Fazantfilet met ganzenlever

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

50 min.
(2)

Bereiding

  1. Snijd de ganzenlever in dunne schijfjes en bewaar ze in koelkast.
  2. Borstel de oesterzwammen goed (was ze niet) en bak ze kort in hete olijfolie.
  3. Voor de saus:Bak de sjalot, ui, wortelen, stengel prei en het kruidentuiltje in boter en bevochtig met de witte wijn en de gevogeltefond. Laat gedurende 30 minuten zachtjes inkoken en giet door een zeef. Roer er bij het opdienen nog wat verse boter door.
  4. Voor de fazantfilet:Boter aluminiumfolie in en bedek ze met geblancheerde groene koolbladeren. Snijd de filet in de breedte middendoor en schik op de groene kool. Kruid met peper en zout en bedek met een laagje in boter gebakken oesterzwammen en schijfjes ganzenlever. Rol de fazantfilet goed op in de folie en span zo goed mogelijk aan. Schik in een geoliede vuurvaste schotel en braad 20 minuten gaar in een voorverwarmde oven (180 °C).
  5. Bak enkele oesterzwammen afzonderlijk en houd warm.
  6. Haal de filet uit de folie en snijd schuin doormidden. Schik op een warm bord en nappeer de saus errond. Serveer met fijne frietjes.

ONZE WIJNTIP: een Médoc met veel Cabernet Sauvignon uit de Bordeaux, zoals de Médoc AOP Cru Bourgeois Château les Granges de Civrac, 2012.