De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Fazantfilet met ganzenlever

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Fazantfilets Fazantfilet4
Ganzenlever Ganzenlever200 g g
Oesterzwammen Oesterzwammen200 g g
Groene kool Groene kool4 bladeren blad
Frieten Frieten1 kg kg
Boter Boter100 g g
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Voor de saus

Sjalotten Sjalot1
Uien Ui1
Wortelen Wortel60 g g
Kruidentuiltjes Kruidentuiltje1
Witte wijn Witte wijn
(Riesling)
1 dl dl
Gevogeltefond Gevogeltefond1 dl dl
Preistengels Preistengel1
Boter Boter

Benodigdheden

Aluminiumfolie Aluminiumfolie

Fazantfilet met ganzenlever

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

50 min.
(0)

Bereiding

  1. Snijd de ganzenlever in dunne schijfjes en bewaar ze in koelkast.
  2. Borstel de oesterzwammen goed (was ze niet) en bak ze kort in hete olijfolie.
  3. Voor de saus:Bak de sjalot, ui, wortelen, stengel prei en het kruidentuiltje in boter en bevochtig met de witte wijn en de gevogeltefond. Laat gedurende 30 minuten zachtjes inkoken en giet door een zeef. Roer er bij het opdienen nog wat verse boter door.
  4. Voor de fazantfilet:Boter aluminiumfolie in en bedek ze met geblancheerde groene koolbladeren. Snijd de filet in de breedte middendoor en schik op de groene kool. Kruid met peper en zout en bedek met een laagje in boter gebakken oesterzwammen en schijfjes ganzenlever. Rol de fazantfilet goed op in de folie en span zo goed mogelijk aan. Schik in een geoliede vuurvaste schotel en braad 20 minuten gaar in een voorverwarmde oven (180 °C).
  5. Bak enkele oesterzwammen afzonderlijk en houd warm.
  6. Haal de filet uit de folie en snijd schuin doormidden. Schik op een warm bord en nappeer de saus errond. Serveer met fijne frietjes.

ONZE WIJNTIP: een Médoc met veel Cabernet Sauvignon uit de Bordeaux, zoals de Médoc AOP Cru Bourgeois Château les Granges de Civrac, 2012.

Gelijkaardige recepten

Fazantfilet met rivierkreeftjessaus

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Fazantfilet met rivierkreeftjessaus
40 min.
(0)
Gelakte eendenborstfilet met notenkorstje en groene asperges

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Gelakte eendenborstfilet met notenkorstje en groene asperges
40 min.
(0)
Kwartel in preinestje met portosaus

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Kwartel in preinestje met portosaus
50 min.
(1)
Eendenborst à l'orange met venkel

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Eendenborst à l'orange met venkel
50 min.
(0)
Parelhoen met een sjalot-mosterdsausje, witloofslaatje en frietjes van pastinaak

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Parelhoen met een sjalot-mosterdsausje, witloofslaatje en frietjes van pastinaak
45 min.
(0)
Parelhoen met wintergroenten en truffelrisotto

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Parelhoen met wintergroenten en truffelrisotto
1:10 u.
(0)
Gelakte parelhoen met wortelen en kruidensaus

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Gelakte parelhoen met wortelen en kruidensaus
45 min.
(0)
Fazantfilet met pompoencrème

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Fazantfilet met pompoencrème
50 min.
(0)
Warme salade van gegrilde kwartel

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Warme salade van gegrilde kwartel
35 min.
(1)
Parelhoen met gebakken spruiten met aardappelen en spek

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Parelhoen met gebakken spruiten met aardappelen en spek
1:40 u.
(0)
Kwartel met druifjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Kwartel met druifjes
25 min.
(0)
Hindegebraad met Muscat de Rivesaltes en uienkonfijt

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Hindegebraad met Muscat de Rivesaltes en uienkonfijt
40 min.
(0)
Herfstslaatje met kwartel en gekonfijte sjalot

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Herfstslaatje met kwartel en gekonfijte sjalot
40 min.
(1)
Kwartel op Indische wijze

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Kwartel op Indische wijze
40 min.
(1)
Hindesteak met peer, knolselder en rode kool

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Hindesteak met peer, knolselder en rode kool
35 min.
(0)