De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Fazantfilet met pompoencrème

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Fazantfilets Fazantfilet4
Appels Appel1
Butternutpompoenen Butternutpompoen1
Uien Ui4
Lente-uitjes Lente-ui6
Champignons Champignons
(gemengde)
400 g g
Walnoten Walnoten
(grofgehakt)
40 g g
Peterselie Peterselie bosjes bosje
Tijm Tijm4 takjes takje
Volle melk Volle melk100 ml ml
Boter Boter
Peper Peper
Zout Zout

Fazantfilet met pompoencrème

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

50 min.
(0)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Kruid de fazantfilets met peper en zout en bak ze rondom goudbruin in hete boter. Leg ze in een ovenschaal, giet er het bakvet over en zet nog 10 minuten in de oven.
  2. Schil de pompoen en snijd in blokjes. Bak ze in een diepe pan beetgaar in wat olijfolie. Kruid met peper en zout. Giet er de melk bij en kook ze gaar. Pel de uien en snijd in partjes. Bak ze in hete boter goudbruin. Kruid met peper en zout. Bak de boschampignons in boter goudbruin. Kruid met peper en zout.
  3. Haal de fazantfilets uit de oven. Giet het braadvocht in een pan. Bind de peterselie en tijm samen en doe, samen met 1 dl water en de lente-uitjes, in de pan. Laat tot de helft inkoken. Haal door een zeef. Schil de appel en snijd in hele kleine blokjes. Voeg bij de saus, samen met enkele klontjes koude boter.
  4. Pureer de pompoenblokjes met de melk glad. Verdeel de crème over de borden. Schep er de boschampignons en de uien op. Leg er een fazantfilet op en werk af met de walnoten. Druppel er de saus over.

Tips:

  • Fazant serveer je goed doorbakken.
  • Dep het vlees droog voor het de pan in gaat.
  • Schroei fazant eerst dicht om de sappigheid te bewaren.
  • Bedruip fazant in de oven nu en dan met het kookvocht.

Gelijkaardige recepten

Warme salade van gegrilde kwartel

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Warme salade van gegrilde kwartel
35 min.
(1)
Parelhoen met gebakken spruiten met aardappelen en spek

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Parelhoen met gebakken spruiten met aardappelen en spek
1:40 u.
(0)
Gelakte eendenborstfilet met notenkorstje en groene asperges

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Gelakte eendenborstfilet met notenkorstje en groene asperges
40 min.
(0)
Kwartel in preinestje met portosaus

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Kwartel in preinestje met portosaus
50 min.
(0)
Eendenborst à l'orange met venkel

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Eendenborst à l'orange met venkel
50 min.
(0)
Parelhoen met een sjalot-mosterdsausje, witloofslaatje en frietjes van pastinaak

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Parelhoen met een sjalot-mosterdsausje, witloofslaatje en frietjes van pastinaak
45 min.
(0)
Parelhoen met wintergroenten en truffelrisotto

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Parelhoen met wintergroenten en truffelrisotto
1:10 u.
(0)
Fazant met curry en ananas

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Fazant met curry en ananas
30 min.
(0)
Hindesteak met donker biersaus

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Hindesteak met donker biersaus
50 min.
(1)
Kwartels met prei en gedroogd fruit

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Kwartels met prei en gedroogd fruit
40 min.
(2)
Pizza Montanara

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Pizza Montanara
1:10 u.
(12)
Kaasballetjes met wortelstoemp

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Kaasballetjes met wortelstoemp
1:50 u.
(26)
Schnitzel caprese met spaghetti

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Schnitzel caprese met spaghetti
40 min.
(77)
Gepofte aardappel met ei, garnalen en zalm

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Gepofte aardappel met ei, garnalen en zalm
1:10 u.
(124)
Rosbiefrol met looktomaatjes en ovenkrieltjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Rosbiefrol met looktomaatjes en ovenkrieltjes
45 min.
(25)