
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Fazantfilets Fazantfilet | 4 | |
Rivierkreeftjes Rivierkreeftjes | 200 g g | |
Kookroom Kookroom | 200 ml ml | |
Lookrisotto Lookrisotto | 300 g g | |
Uien Ui | 1 | |
Wortelen Wortel | 30 g g | |
Stengels selder
Stengel selder (groene) | 1 | |
Stronkjes witloof Stronkje witloof | 4 - 6 | |
Gevogeltefond Gevogeltefond | 2 dl dl | |
Witte wijn
Witte wijn (droge) | 0,5 l l | |
Vanillestokjes Vanillestokje | 1 | |
Cognac Cognac | ||
Olijfolie Olijfolie | ||
Boter Boter | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Benodigdheden
Aluminiumfolie Aluminiumfolie |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listFazantfilet met rivierkreeftjessaus
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Voor de saus:Snijd de ui, wortel en selder fijn en bak aan in een pan met olijfolie. Bevochtig met de witte wijn en de gevogeltefond. Kruid met peper en zout, voeg het merg van een opengesneden vanillestok toe en laat tot de helft inkoken. Voeg de room toe en laat opnieuw inkoken tot gewenste dikte (bind eventueel met wat sausbinder). Voeg nog een scheutje cognac en de rivierkreeftjes toe.
- Verwijder de harde bittere kern van het witloof, snijd het witloof in grove stukken en stoof aan in boter zonder dat het verkleurt.
- Braad de fazantfilets kort, maar hevig aan in de pan. Laat garen in de oven op een matige temperatuur. Laat daarna even rusten onder aluminiumfolie en houd warm.
- Snijd de fazantfilets in 3 sneetjes. Leg het gestoofde witloof op een warm bord en schik er de sneetjes fazantfilet rond. Giet er de saus over en serveer met de lookrisotto.