De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Fazantfilet met rivierkreeftjessaus

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Fazantfilets Fazantfilet4
Rivierkreeftjes Rivierkreeftjes200 g g
Kookroom Kookroom200 ml ml
Lookrisotto Lookrisotto300 g g
Uien Ui1
Wortelen Wortel30 g g
Stengels selder Stengel selder
(groene)
1
Stronkjes witloof Stronkje witloof4 - 6
Gevogeltefond Gevogeltefond2 dl dl
Witte wijn Witte wijn
(droge)
0,5 l l
Vanillestokjes Vanillestokje1
Cognac Cognac
Olijfolie Olijfolie
Boter Boter
Peper Peper
Zout Zout

Benodigdheden

Aluminiumfolie Aluminiumfolie

Fazantfilet met rivierkreeftjessaus

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(4)

Bereiding

  1. Voor de saus:Snijd de ui, wortel en selder fijn en bak aan in een pan met olijfolie. Bevochtig met de witte wijn en de gevogeltefond. Kruid met peper en zout, voeg het merg van een opengesneden vanillestok toe en laat tot de helft inkoken. Voeg de room toe en laat opnieuw inkoken tot gewenste dikte (bind eventueel met wat sausbinder). Voeg nog een scheutje cognac en de rivierkreeftjes toe.
  2. Verwijder de harde bittere kern van het witloof, snijd het witloof in grove stukken en stoof aan in boter zonder dat het verkleurt.
  3. Braad de fazantfilets kort, maar hevig aan in de pan. Laat garen in de oven op een matige temperatuur. Laat daarna even rusten onder aluminiumfolie en houd warm.
  4. Snijd de fazantfilets in 3 sneetjes. Leg het gestoofde witloof op een warm bord en schik er de sneetjes fazantfilet rond. Giet er de saus over en serveer met de lookrisotto.