De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Feestelijk stoofpotje van kwartel en appeltjes_Main

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Kwartels Kwartel6
Uien Ui
(partjes)
2
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
1
Kippenbouillon Kippenbouillon1 blokjes blokje
Sherry Sherry200 ml ml
Tijm Tijm3 takjes takje
Rozijnen Rozijnen70 g g
Appels Appel4
Honing Honing1 tl tl
Kookroom Kookroom100 ml ml
Boter Boter
Peper Peper
Zout Zout

Feestelijk stoofpotje van kwartel en appeltjes

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

60 min.
(9)

Bereiding

  1. Kruid de kwartels met peper en zout en bak ze rondom bruin in boter. Haal ze uit de pan en voeg de ui en look toe. Roerbak 2 minuten. Los het bouillonblokje op in 500 ml kokend water. Leg de kwartels terug in de pan, blus met de bouillon en de sherry en voeg de tijm en de rozijnen toe. Laat 40 minuten stoven.
  2. Was de appels en snij in partjes. Verwijder het klokhuis. Bak ze goudbruin in boter. Bedruppel met de honing en laat even karamelliseren.
  3. Haal het stoofpotje van het vuur en roer er de room onder. Leg er de appelpartjes bij en serveer meteen.

Tip: serveer hier als bijgerecht halve roseval krieltjes met rozemarijn