
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Kwartels Kwartel | 6 | |
Uien
Ui (partjes) | 2 | |
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst) | 1 | |
Kippenbouillon Kippenbouillon | 1 blokjes blokje | |
Sherry Sherry | 200 ml ml | |
Tijm Tijm | 3 takjes takje | |
Rozijnen Rozijnen | 70 g g | |
Appels Appel | 4 | |
Honing Honing | 1 tl tl | |
Kookroom Kookroom | 100 ml ml | |
Boter Boter | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listFeestelijk stoofpotje van kwartel en appeltjes
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Kruid de kwartels met peper en zout en bak ze rondom bruin in boter. Haal ze uit de pan en voeg de ui en look toe. Roerbak 2 minuten. Los het bouillonblokje op in 500 ml kokend water. Leg de kwartels terug in de pan, blus met de bouillon en de sherry en voeg de tijm en de rozijnen toe. Laat 40 minuten stoven.
- Was de appels en snij in partjes. Verwijder het klokhuis. Bak ze goudbruin in boter. Bedruppel met de honing en laat even karamelliseren.
- Haal het stoofpotje van het vuur en roer er de room onder. Leg er de appelpartjes bij en serveer meteen.
Tip: serveer hier als bijgerecht halve roseval krieltjes met rozemarijn