Feestgourmet met salade van patatas bravas

Feestgourmet met salade van patatas bravas
MoeilijkheidMakkelijk
Koken45 min

Voorbereiding

  1. Maak met de gourmetvleesjes, kleine spiesjes: wissel een vleesje af met een kerstomaatje, courgettestukje of champignon.

  2. Fruit de ui met twee teentjes geperste look glazig in olijfolie. Blus met de witte wijn en laat de alcohol verdampen.Voeg de tomaten, paprikapoeder en cayennepeper toe en laat 15 minuten op een laag vuur sudderen.

  3. Snij de paprika's in reepjes. Hussel ze met een scheutje olijfolie en kruid met peper en zout. Grilze gaar in een grillpan. Schil de aardappelen en snij ze in wedges. Kook ze 5 minuten in licht gezouten water. Giet af en laat uitdampen. Bak ze in hete olijfolie goudbruin en krokant.

  4. Kruid de tomatensaus met zout. Schep alles in een blender, voeg de geroosterde amandelen toe en mix glad.

  5. Meng het resterende teentje look, het citroensap- en rasp onder de mayonaise. Kruid bij met peper.Verdeel de aardappelen en de gegrilde paprika's over een mooi schaal. Schep er de tomatensaus op en bestrooimet de peterselie en lente-ui. Druppel er nog wat van de lookmayonaise over.