
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Gourmetschotel lidl Gourmetschotel lidl | ||
Champignons Champignons | ||
Kerstomaten Kerstomaat | ||
Courgettes
Courgette (in halve maantjes) | 1 | |
Aardappelen Aardappel | 1 kg kg | |
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 3 | |
Uien
Ui (gesnipperd) | 1 | |
Lente-uitjes
Lente-ui (in ringen) | 2 | |
Rode paprika's Rode paprika | 1 | |
Gele paprika's Gele paprika | 1 | |
Groene paprika's Groene paprika | 1 | |
Peterselie
Peterselie (fijngehakt) | 2 el el | |
Tomatenblokjes
Tomatenblokjes (in blik) | 400 g g | |
Paprikapoeder Paprikapoeder | 1 tl tl | |
Cayennepeper Cayennepeper | 0,5 tl tl | |
Amandelnoten Amandelnoot | 40 g g | |
Witte wijn Witte wijn | 150 ml ml | |
Mayonaise Mayonaise | 4 el el | |
Citroenen
Citroen (sap en geraspte schil ) | 0,33 | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listFeestgourmet met salade van patatas bravas
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Maak met de gourmetvleesjes, kleine spiesjes: wissel een vleesje af met een kerstomaatje, courgettestukje of champignon.
- Fruit de ui met twee teentjes geperste look glazig in olijfolie. Blus met de witte wijn en laat de alcohol verdampen.Voeg de tomaten, paprikapoeder en cayennepeper toe en laat 15 minuten op een laag vuur sudderen.
- Snij de paprika's in reepjes. Hussel ze met een scheutje olijfolie en kruid met peper en zout. Grilze gaar in een grillpan. Schil de aardappelen en snij ze in wedges. Kook ze 5 minuten in licht gezouten water. Giet af en laat uitdampen. Bak ze in hete olijfolie goudbruin en krokant.
- Kruid de tomatensaus met zout. Schep alles in een blender, voeg de geroosterde amandelen toe en mix glad.
- Meng het resterende teentje look, het citroensap- en rasp onder de mayonaise. Kruid bij met peper.Verdeel de aardappelen en de gegrilde paprika's over een mooi schaal. Schep er de tomatensaus op en bestrooimet de peterselie en lente-ui. Druppel er nog wat van de lookmayonaise over.