
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Filet mignon
Filet mignon (2 filets) | 800 g g | |
Boter Boter | 50 g g | |
Olijfolie Olijfolie | 50 ml ml | |
Bladerdeeg Bladerdeeg | 2 vellen vel | |
Eidooiers
Eidooier (losgeklopt met water ) | 1 | |
Aardappelpuree Aardappelpuree | 400 g g |
Voor de champignonsstoof
Champignons
Champignons (in blokjes ) | 400 g g | |
Walnoten
Walnoten (fijgehakt) | 50 g g | |
Rode uien
Rode ui (gesnipperd) | 1 | |
Boter Boter | 50 g g |
Voor de rodewijnsaus
Kookvocht
Kookvocht (van de champignons) | 1 dl dl | |
Rode wijn Rode wijn | 2 dl dl | |
Runderbouillon Runderbouillon | 1 blokjes blokje | |
Boter
Boter (koud) | 50 g g | |
Peterselie
Peterselie (fijgehakt) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listFilet mignon in bladerdeeg
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Verhit wat boter in een pan op een middelhoog vuur en stoof de ui 2 minuten aan. Voeg de champignons en walnoten toe. Laat gaar stoven, niet bakken. Giet het mengsel door een fijne zeef en vang het kookvocht op voor de rodewijnsaus. Laat afkoelen.
- Verhit de boter met de olijfolie op een hoog vuur en bak het vlees kort aan beide zijden aan. Haal uit de pan en laat afkoelen en dep daarna het overtollige vocht van het vlees.
- Verdeel de afgekoelde champignonstoof in het midden van de bladerdeeg. Schik daarboven het afgekoelde en afgedepte vlees. Leg bovenop het de filet mignon nog wat champignonstoof. Bestrijk de randen met het losgeklopte eigeel. Plooi de bladerdeeg dicht, strak tegen het vlees. Bestrijk de buitenzijde van de bladerdeeg met het resterende eigeel.
- Maak de rodewijnsaus. Laat het kookvocht van de champignons en bouillonblokje kort inkoken met de rode wijn.
- Warm de puree met de rest van de champignonsstoof op. Werk af met peterselie. Serveer met de filet mignon in bladerdeeg.