Filet mignon in bladerdeeg

Filet mignon in bladerdeeg
MoeilijkheidMakkelijk
Koken45 min

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Verhit wat boter in een pan op een middelhoog vuur en stoof de ui 2 minuten aan. Voeg de champignons en walnoten toe. Laat gaar stoven, niet bakken. Giet het mengsel door een fijne zeef en vang het kookvocht op voor de rodewijnsaus. Laat afkoelen.

  3. Verhit de boter met de olijfolie op een hoog vuur en bak het vlees kort aan beide zijden aan. Haal uit de pan en laat afkoelen en dep daarna het overtollige vocht van het vlees.

  4. Verdeel de afgekoelde champignonstoof in het midden van de bladerdeeg. Schik daarboven het afgekoelde en afgedepte vlees. Leg bovenop het de filet mignon nog wat champignonstoof. Bestrijk de randen met het losgeklopte eigeel. Plooi de bladerdeeg dicht, strak tegen het vlees. Bestrijk de buitenzijde van de bladerdeeg met het resterende eigeel.

  5. Maak de rodewijnsaus. Laat het kookvocht van de champignons en bouillonblokje kort inkoken met de rode wijn.

  6. Warm de puree met de rest van de champignonsstoof op. Werk af met peterselie. Serveer met de filet mignon in bladerdeeg.