Filet pur in choronsaus

Filet pur in choronsaus
MoeilijkheidMakkelijk
Koken40 min

Voorbereiding

  1. Verhit het frietvet tot 140°C.

  2. Schil en snijd de aardappelen in gelijke frieten.

  3. Bak de frieten in verschillende porties enkele minuten in het hete frietvet. Let op, ze mogen nog niet kleuren.

  4. Laat de frietjes uitlekken en afkoelen in een grote kom met keukenpapier. Leg niet te veel frietjes opeen.

  5. Kook de boontjes beetgaar in een ruime pot met gezouten water. Laat schrikken in ijswater en dep daarna droog. Rol een achtal boontjes in een sneetje ontbijtspek.

  6. Haal de filet pur uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verhit wat boter in een pan op een middelhoog vuur en bak het vlees aan beide zijden een tweetal minuten. Voeg de bonenrolletjes toe en laat goudbruin kleuren. Haal het vlees uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.

  7. Voor de choronsaus: meng de bearnaisesaus met de ketchup en werk af met de peterselie.

  8. Verhit het frietvet tot 180°C voor de tweede bak.

  9. Bak de frieten, in porties, knapperig en goudbruin. Laat uitlekken in een kom met keukenpapier en bestrooi met zout.

  10. Serveer de filet pur met de choronsaus, bonenrol en verse frietjes.