De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Filet pur in choronsaus

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Filets purs Filet pur
(Ierse)
720 g g
Aardappelen Aardappel
(frietaardappel)
6
Zeezout Zeezout
Bearnaisesaus Bearnaisesaus400 ml ml
Ketchup Ketchup100 ml ml
Peterselie Peterselie
(fijngehakt)
Sperziebonen Sperziebonen200 g g
Gerookt spek Gerookt spek
(ontbijtspek)
8 sneetjes sneetje
Boter Boter

Filet pur in choronsaus

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(4)

Bereiding

  1. Verhit het frietvet tot 140°C.
  2. Schil en snijd de aardappelen in gelijke frieten.
  3. Bak de frieten in verschillende porties enkele minuten in het hete frietvet. Let op, ze mogen nog niet kleuren.
  4. Laat de frietjes uitlekken en afkoelen in een grote kom met keukenpapier. Leg niet te veel frietjes opeen.
  5. Kook de boontjes beetgaar in een ruime pot met gezouten water. Laat schrikken in ijswater en dep daarna droog. Rol een achtal boontjes in een sneetje ontbijtspek.
  6. Haal de filet pur uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verhit wat boter in een pan op een middelhoog vuur en bak het vlees aan beide zijden een tweetal minuten. Voeg de bonenrolletjes toe en laat goudbruin kleuren. Haal het vlees uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
  7. Voor de choronsaus: meng de bearnaisesaus met de ketchup en werk af met de peterselie.
  8. Verhit het frietvet tot 180°C voor de tweede bak.
  9. Bak de frieten, in porties, knapperig en goudbruin. Laat uitlekken in een kom met keukenpapier en bestrooi met zout.
  10. Serveer de filet pur met de choronsaus, bonenrol en verse frietjes.