
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Boter
Boter (op kamertemperatuur) | 200 g g | |
Suiker Suiker | 120 g g | |
Honing Honing | 2 el el | |
Citroenen
Citroen (geraspte schil) | 0,5 | |
Eidooiers
Eidooier (op kamertemperatuur) | 1 | |
Eieren
Ei (losgeklopt) | 1 | |
Tarwebloem Tarwebloem | 300 g g | |
Bakpoeder Bakpoeder | 2 tl tl | |
Amandelnoten Amandelnoot | ||
Zout Zout | 0,5 tl tl |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listFleurige citroen-lavendelkoekjes
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Doe de boter, suiker, honing, citroenrasp en zout in een kom en meng door elkaar. Meng er de eierdooier door en voeg tot slot bloem en bakpoeder toe. Kneed tot een stevig deeg, wikkel in plastic folie en laat minstens 1 uur rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 170°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Kneed het deeg kort door en rol het op een bebloemd werkblad uit tot een dikte van 4 millimeter. Steek met een bloemvormige uitsteekvorm bloemen uit het deeg.
- Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk ze met het losgeklopt ei en bestrooi de helft met de fijngehakte amandelen. Zet 15 minuten in de oven tot ze licht goudbruin zijn. Laat afkoelen op een rooster.