Fleurige citroen-lavendelkoekjes

Fleurige citroen-lavendelkoekjes
MoeilijkheidMakkelijk
Koken30 min

Voorbereiding

  1. Doe de boter, suiker, honing, citroenrasp en zout in een kom en meng door elkaar. Meng er de eierdooier door en voeg tot slot bloem en bakpoeder toe. Kneed tot een stevig deeg, wikkel in plastic folie en laat minstens 1 uur rusten in de koelkast.

  2. Verwarm de oven voor op 170°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Kneed het deeg kort door en rol het op een bebloemd werkblad uit tot een dikte van 4 millimeter. Steek met een bloemvormige uitsteekvorm bloemen uit het deeg.

  3. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk ze met het losgeklopt ei en bestrooi de helft met de fijngehakte amandelen. Zet 15 minuten in de oven tot ze licht goudbruin zijn. Laat afkoelen op een rooster.