De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Fleurige citroen-lavendelkoekjes_main

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Boter Boter
(op kamertemperatuur)
200 g g
Suiker Suiker120 g g
Honing Honing2 el el
Citroenen Citroen
(geraspte schil)
0,5
Eidooiers Eidooier
(op kamertemperatuur)
1
Eieren Ei
(losgeklopt)
1
Tarwebloem Tarwebloem300 g g
Bakpoeder Bakpoeder2 tl tl
Amandelnoten Amandelnoot
Zout Zout0,5 tl tl

Fleurige citroen-lavendelkoekjes

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(0)

Bereiding

  1. Doe de boter, suiker, honing, citroenrasp en zout in een kom en meng door elkaar. Meng er de eierdooier door en voeg tot slot bloem en bakpoeder toe. Kneed tot een stevig deeg, wikkel in plastic folie en laat minstens 1 uur rusten in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 170°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Kneed het deeg kort door en rol het op een bebloemd werkblad uit tot een dikte van 4 millimeter. Steek met een bloemvormige uitsteekvorm bloemen uit het deeg.
  3. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk ze met het losgeklopt ei en bestrooi de helft met de fijngehakte amandelen. Zet 15 minuten in de oven tot ze licht goudbruin zijn. Laat afkoelen op een rooster.