
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Zongedroogde tomaten Zongedroogde tomaat | 50 g g | |
Zwarte olijven
Zwarte olijf (ontpit) | 50 g g | |
Gedroogde gist Gedroogde gist | 7 g g | |
Tarwebloem Tarwebloem | 550 g g | |
Water
Water (lauw) | 250 ml ml | |
Tijmblaadjes
Tijmblaadjes (verse ) | 4 el el | |
Olijfolie
Olijfolie (+ extra om in te smeren) | 50 ml ml | |
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listFocaccia met tijm en zwarte olijven
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Zeef de bloem. Doe de bloem en de gist in de mixkom en meng reverse/10 seconden/stand 2. Voeg de olijfolie, het water en een snuf zout toe en kneed alles knead/2 minuten. Voeg iets meer water toe als het deeg te droog is. Als het te plakkerig blijft, voeg dan extra bloem toe. Vorm een bal van het deeg, bestrijk met wat olijfolie, dek af met een vochtige handdoek en laat 1 uur rijzen.
- Doe de zongedroogde tomaten en olijven in de mixkom en hak 6 seconden/stand 4. Kneed het deeg nog eens goed door en werk er de tomaten en olijven door. Rol het deeg uit tot een dikte van 1 cm op een met bloem bestoven werkblad. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er de focaccia op. Laat het deeg opnieuw 30 minuten afgedekt rijzen.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Prik met je vinger kuiltjes in het deeg. Bestrooi met zout en de tijmblaadjes en druppel er nog wat olijfolie over. Bak het brood in 20 minuten goudbruin en gaar.