De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Fougasse met olijven en kaas

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Gedroogde gist Gedroogde gist15 g g
Tarwebloem Tarwebloem750 g g
Water Water
(lauw)
400 ml ml
Olijven Olijf
(zwarte en groene)
100 g g
Zongedroogde tomaten Zongedroogde tomaat100 g g
Geraspte emmentaler Geraspte emmentaler100 g g
Tijm Tijm4 takjes takje
Olijfolie Olijfolie4 el el
Zout Zout

Voor het slaatje:

Gemengde sla Gemengde sla70 g g
Minikomkommers Minikomkommer
( in schuine plakjes)
4
Radijzen Radijs
(in plakjes)
6
Vinaigrette Vinaigrette
(kruidendressing)
2 el el

Fougasse met olijven en kaas

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

3:00 u.
(74)

Bereiding

  1. Roer het gist los met een scheutje van het lauwe water. Voeg de bloem, een snuf zout en de olijfolie toe en kneed even door. Voeg er beetje bij beetje de rest van het water aan toe en kneed tot een homogeen deeg.
    Hak de olijven en de tomaatjes fijn en kneed door het brooddeeg. Kneed er nu ook de tijm en 50 g kaas door.
    Maak een bol van het deeg, dek af met een handdoek en laat 1 uur kan rijzen.
  2. Verdeel het deeg in zes porties. Vorm van elke portie platte ovale vormen van 1 cm dik. Maak met een mes kleine
    inkepingen in het deeg. Leg de vormen op een met bakpapier beklede bakplaat enbestrijk ze met wat olijfolie. Laat de deegplakken nog eens 1 uur rijzen.
  3. Verwarm de oven voor op 220⁰C. Strooi nu de resterende kaas over de broodjes en bak ze in 20 minuten goudbruin. Laat de broden daarna afkoelen op een rooster.
  4. Meng alle groenten voor de salade en bedruppel met de dressing. Serveer bij het brood.

Lekker met een frisse salade.