
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Gedroogde gist Gedroogde gist | 15 g g | |
Tarwebloem Tarwebloem | 750 g g | |
Water
Water (lauw) | 400 ml ml | |
Olijven
Olijf (zwarte en groene) | 100 g g | |
Zongedroogde tomaten Zongedroogde tomaat | 100 g g | |
Geraspte emmentaler Geraspte emmentaler | 100 g g | |
Tijm Tijm | 4 takjes takje | |
Olijfolie Olijfolie | 4 el el | |
Zout Zout |
Voor het slaatje:
Gemengde sla Gemengde sla | 70 g g | |
Minikomkommers
Minikomkommer ( in schuine plakjes) | 4 | |
Radijzen
Radijs (in plakjes) | 6 | |
Vinaigrette
Vinaigrette (kruidendressing) | 2 el el |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listFougasse met olijven en kaas
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Roer het gist los met een scheutje van het lauwe water. Voeg de bloem, een snuf zout en de olijfolie toe en kneed even door. Voeg er beetje bij beetje de rest van het water aan toe en kneed tot een homogeen deeg.
Hak de olijven en de tomaatjes fijn en kneed door het brooddeeg. Kneed er nu ook de tijm en 50 g kaas door.
Maak een bol van het deeg, dek af met een handdoek en laat 1 uur kan rijzen. - Verdeel het deeg in zes porties. Vorm van elke portie platte ovale vormen van 1 cm dik. Maak met een mes kleine
inkepingen in het deeg. Leg de vormen op een met bakpapier beklede bakplaat enbestrijk ze met wat olijfolie. Laat de deegplakken nog eens 1 uur rijzen. - Verwarm de oven voor op 220⁰C. Strooi nu de resterende kaas over de broodjes en bak ze in 20 minuten goudbruin. Laat de broden daarna afkoelen op een rooster.
- Meng alle groenten voor de salade en bedruppel met de dressing. Serveer bij het brood.
Lekker met een frisse salade.