De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Frambozen parfait-pralines

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Water Water1 el el
Suiker Suiker22 g g
Eidooiers Eidooier1
Yoghurt op griekse wijze Yoghurt op griekse wijze65 g g
Citroenen Citroen0,25
Kookroom Kookroom65 ml ml
Frambozen Framboos50 g g

Voor de frambozensaus:

Frambozen Framboos70 g g
Suiker Suiker20 g g

Frambozen parfait-pralines

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

25 min.
(5)

Bereiding

  1. Breng voor de saus de suiker met de frambozen aan de kook. Roer tot de frambozen uit elkaar vallen. Giet alles door een zeef,duw er al het vocht uit en laat afkoelen.
  2. Klop de eidooiers romig. Breng het water met de suiker aan de kook en laat 2 minuten doorkoken. Giet de hete siroop al kloppend door de eidooiers en blijf kloppen tot alles is afgekoeld.
  3. Rasp en pers de citroen. Meng de yoghurt met de citroenrasp en -sap. Klop de room stijf. Meng het yoghurtmengsel door de eidooiers en spatel er vervolgens de slagroom onder.Vul de vormpjes afwisselend met het yoghurt-roommengsel en wat van de frambozensaus. Vries de vormpjes voor minstens 4 uur in.
  4. Haal de parfaitpralines kort voor het serveren uit de vormpjes. Verdeel er de resterende frambozen rond.