
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Spruitjes
Spruitjes (schoongemaakt) | 500 g g | |
Nootmuskaat Nootmuskaat | 1 tl tl | |
Gerookt spek
Gerookt spek (ontbijtspek) | 100 g g | |
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (teentje) | 1 | |
Brie Brie | 200 g g | |
Crémeux de Normandie
Crémeux de Normandie (korsten verwijderd) | 200 g g | |
Emmental
Emmental (geraspt) | 100 g g | |
Tarwebloem Tarwebloem | 2 el el | |
Roomkaas Roomkaas | 120 g g | |
Witte wijn Witte wijn | 500 ml ml | |
Mosterd
Mosterd (luxemosterd met fijne mosterdzaadjes) | 1 el el | |
Stengels selder
Stengel selder (groene) | 2 | |
Stokbroden
Stokbrood (in stukken) | 1 | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listFranse kaasfondue met gegrilde spruitjes en stokbrood
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C. Hussel de spruitjes met een scheutje olijfolie en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Halveer elk lapje spek in de lengte en wikkel rond de helft van de spruitjes een lapje spek. Verdeel alle spruitjes over een met bakpapier beklede bakplaat en zet 20 minuten in de oven.
- Wrijf de fonduepan in met een teentje gepelde knoflook. Snij de kaas klein en meng er de bloem onder. Doe de kaas, geraspte kaas, roomkaas, wijn en mosterd in de fonduepan. Roer goed om.Breng onder voortdurend roeren aan de kook. Zet daarna de pan op het fondueonderstel. Kruid met peper.Prik stukjes brood, een spruitje of stukje selder op een fondueprikker en dompel in de gesmolten kaas.