De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Franse kaasfondue met gegrilde spruitjes en stokbrood_Main

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Spruitjes Spruitjes
(schoongemaakt)
500 g g
Nootmuskaat Nootmuskaat1 tl tl
Gerookt spek Gerookt spek
(ontbijtspek)
100 g g
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(teentje)
1
Brie Brie200 g g
Crémeux de Normandie Crémeux de Normandie
(korsten verwijderd)
200 g g
Emmental Emmental
(geraspt)
100 g g
Tarwebloem Tarwebloem2 el el
Roomkaas Roomkaas120 g g
Witte wijn Witte wijn500 ml ml
Mosterd Mosterd
(luxemosterd met fijne mosterdzaadjes)
1 el el
Stengels selder Stengel selder
(groene)
2
Stokbroden Stokbrood
(in stukken)
1
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Franse kaasfondue met gegrilde spruitjes en stokbrood

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(2)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Hussel de spruitjes met een scheutje olijfolie en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Halveer elk lapje spek in de lengte en wikkel rond de helft van de spruitjes een lapje spek. Verdeel alle spruitjes over een met bakpapier beklede bakplaat en zet 20 minuten in de oven.
  2. Wrijf de fonduepan in met een teentje gepelde knoflook. Snij de kaas klein en meng er de bloem onder. Doe de kaas, geraspte kaas, roomkaas, wijn en mosterd in de fonduepan. Roer goed om.Breng onder voortdurend roeren aan de kook. Zet daarna de pan op het fondueonderstel. Kruid met peper.Prik stukjes brood, een spruitje of stukje selder op een fondueprikker en dompel in de gesmolten kaas.