Franse kaasfondue met gegrilde spruitjes en stokbrood

Franse kaasfondue met gegrilde spruitjes en stokbrood
MoeilijkheidMakkelijk
Koken40 min

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Hussel de spruitjes met een scheutje olijfolie en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Halveer elk lapje spek in de lengte en wikkel rond de helft van de spruitjes een lapje spek. Verdeel alle spruitjes over een met bakpapier beklede bakplaat en zet 20 minuten in de oven.

  2. Wrijf de fonduepan in met een teentje gepelde knoflook. Snij de kaas klein en meng er de bloem onder. Doe de kaas, geraspte kaas, roomkaas, wijn en mosterd in de fonduepan. Roer goed om.Breng onder voortdurend roeren aan de kook. Zet daarna de pan op het fondueonderstel. Kruid met peper.Prik stukjes brood, een spruitje of stukje selder op een fondueprikker en dompel in de gesmolten kaas.