
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Water
Water (lauw) | |||
Tarwebloem Tarwebloem | 500 g g | ||
Gedroogde gist Gedroogde gist | 11 g g | ||
Melk
Melk (lauw) | 150 ml ml | ||
Boter
Boter (gesmolten) | 60 g g | ||
Zout Zout | 1 tl tl | ||
Tijmblaadjes Tijmblaadjes | 2 el el | ||
Zwarte olijven Zwarte olijf | 60 g g | ||
Eieren
Ei (losgeklopt) | 1 | ||
Brie
Brie (Brique de Brebis, Petit Saint-Paulin, Camembert en Comté) | |||
Blauwe druiven Blauwe druif | 100 g g | ||
Walnoten
Walnoten (handvol) | |||
Boter
Boter (met Camargruezout) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listFranse kaasschotel met zoute briochebroodjes
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Meng de bloem met de gedroogde gist, de melk, lauw water, de boter en het zout en kneed tot een glad deeg.
- Snij de olijven klein en meng ze samen met de tijm onder het deeg. Maak een bol van het deeg, dek af met een vochtige keukenhanddoek en laat 1 uur op kamertemperatuur rijzen.
- Verwarm de oven voor op 170°C. Rol het deeg uit tot 1,5 cm dik. Duw met een uitsteekvorm sterretjes of kerstboompjes uit het deeg. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met het losgeklopte ei. Zet 15 minuten in de oven. Laat afkoelen.
- Snij de vijgen in partjes. Schik de verschillende kaassoorten op een mooie kaasplank en garneer met de druiven, vijgen en noten. Geef er de briochebroodjes en de Camarguezout bij.