De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Franse kaasschotel met zoute briochebroodjes_Main

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Water Water
(lauw)
Tarwebloem Tarwebloem500 g g
Gedroogde gist Gedroogde gist11 g g
Melk Melk
(lauw)
150 ml ml
Boter Boter
(gesmolten)
60 g g
Zout Zout1 tl tl
Tijmblaadjes Tijmblaadjes2 el el
Zwarte olijven Zwarte olijf60 g g
Eieren Ei
(losgeklopt)
1
Brie Brie
(Brique de Brebis, Petit Saint-Paulin, Camembert en Comté)
Blauwe druiven Blauwe druif100 g g
Walnoten Walnoten
(handvol)
Boter Boter
(met Camargruezout)

Franse kaasschotel met zoute briochebroodjes

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(3)

Bereiding

  1. Meng de bloem met de gedroogde gist, de melk, lauw water, de boter en het zout en kneed tot een glad deeg.
  2. Snij de olijven klein en meng ze samen met de tijm onder het deeg. Maak een bol van het deeg, dek af met een vochtige keukenhanddoek en laat 1 uur op kamertemperatuur rijzen.
  3. Verwarm de oven voor op 170°C. Rol het deeg uit tot 1,5 cm dik. Duw met een uitsteekvorm sterretjes of kerstboompjes uit het deeg. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met het losgeklopte ei. Zet 15 minuten in de oven. Laat afkoelen.
  4. Snij de vijgen in partjes. Schik de verschillende kaassoorten op een mooie kaasplank en garneer met de druiven, vijgen en noten. Geef er de briochebroodjes en de Camarguezout bij.