Franse kaasschotel met zoute briochebroodjes

Franse kaasschotel met zoute briochebroodjes
MoeilijkheidMakkelijk
Koken45 min

Voorbereiding

  1. Meng de bloem met de gedroogde gist, de melk, lauw water, de boter en het zout en kneed tot een glad deeg.

  2. Snij de olijven klein en meng ze samen met de tijm onder het deeg. Maak een bol van het deeg, dek af met een vochtige keukenhanddoek en laat 1 uur op kamertemperatuur rijzen.

  3. Verwarm de oven voor op 170°C. Rol het deeg uit tot 1,5 cm dik. Duw met een uitsteekvorm sterretjes of kerstboompjes uit het deeg. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met het losgeklopte ei. Zet 15 minuten in de oven. Laat afkoelen.

  4. Snij de vijgen in partjes. Schik de verschillende kaassoorten op een mooie kaasplank en garneer met de druiven, vijgen en noten. Geef er de briochebroodjes en de Camarguezout bij.