De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Fricandon, hummus en wortelsalade

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Hummus Hummus200 g g

Voor de fricandons

Gehakt Gehakt
(varkens/kalf)
800 g g
Eieren Ei1
Rode uien Rode ui1
Paneermeel Paneermeel50 g g
Feta Feta
(in blokjes)
200 g g
Gedroogde oregano Gedroogde oregano5 g g
Tijmblaadjes Tijmblaadjes5 g g
Olijfolie Olijfolie5 cl cl

Voor de wortelsalade

Wortelen Wortel
(groot formaat)
4
Sjalotten Sjalot2
Tijmblaadjes Tijmblaadjes
Appelsap Appelsap1 dl dl
Olijfolie Olijfolie1 dl dl
Citroenen Citroen
(geperst)
1

Fricandon, hummus en wortelsalade

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(6)

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 190 °C.
  2. Maak de fricandons:Reinig de ui en snijd zeer fijn. Meng het gehakt met de ui, het ei, het paneermeel, de fetablokjes en de kruiden. Vorm mooie fricandons van telkens ca. 120 g. Bak ze aan in de pan in wat olijfolie. Schik in een ovenschaal en gaar verder in de oven gedurende 10 minuten.
  3. Maak de salade:Meng olijfolie, het appelsap en het citroensap. Schil de wortelen met een dunschiller en snijd ze daarna in fijne linten, zoals brede tagliatellelinten. Reinig de sjalotten en snijd in fijne ringen. Meng met de tijmblaadjes en de vinaigrette van appel- en citroensap.
  4. Serveer telkens 2 fricandons met een lepel hummus. Werk af met de wortelsalade.