Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Hummus Hummus | 200 g g |
Voor de fricandons
Gehakt
Gehakt (varkens/kalf) | 800 g g | |
Eieren Ei | 1 | |
Rode uien Rode ui | 1 | |
Paneermeel Paneermeel | 50 g g | |
Feta
Feta (in blokjes) | 200 g g | |
Gedroogde oregano Gedroogde oregano | 5 g g | |
Tijmblaadjes Tijmblaadjes | 5 g g | |
Olijfolie Olijfolie | 5 cl cl |
Voor de wortelsalade
Wortelen
Wortel (groot formaat) | 4 | |
Sjalotten Sjalot | 2 | |
Tijmblaadjes Tijmblaadjes | ||
Appelsap Appelsap | 1 dl dl | |
Olijfolie Olijfolie | 1 dl dl | |
Citroenen
Citroen (geperst) | 1 |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listFricandon, hummus en wortelsalade
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Warm de oven voor op 190 °C.
- Maak de fricandons:Reinig de ui en snijd zeer fijn. Meng het gehakt met de ui, het ei, het paneermeel, de fetablokjes en de kruiden. Vorm mooie fricandons van telkens ca. 120 g. Bak ze aan in de pan in wat olijfolie. Schik in een ovenschaal en gaar verder in de oven gedurende 10 minuten.
- Maak de salade:Meng olijfolie, het appelsap en het citroensap. Schil de wortelen met een dunschiller en snijd ze daarna in fijne linten, zoals brede tagliatellelinten. Reinig de sjalotten en snijd in fijne ringen. Meng met de tijmblaadjes en de vinaigrette van appel- en citroensap.
- Serveer telkens 2 fricandons met een lepel hummus. Werk af met de wortelsalade.