De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Frisse pastasalade met nectarines en ham

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
1
Kerstomaten Kerstomaat500 g g
Nectarines Nectarine
(in partjes)
2
Basilicumblaadjes Basilicumblaadje
Rucola Rucola
Limoensap Limoensap2 el el
Pasta Pasta300 g g
Gekookte ham Gekookte ham
(blokjes)
150 g g
Pijnboompitten Pijnboompitten
(geroosterd)
30 g g
Minimozzarella's Minimozzarella200 g g
Suiker Suiker1 tl tl
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Frisse pastasalade met nectarines en ham

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

25 min.
(51)

Bereiding

  1. Meng de look, met de suiker, het limoensap, de helft van het basilicum en een scheut olijfolie onder de kerstomaten. Kruid met peper en zout en knijp de tomaatjes met je handen zachtjes open. Meng alles goed door elkaar.
  2. Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water. Giet af en bewaar 100 ml kookvocht. Schep de pasta onder de zachte tomaatjes. Giet er eventueel wat kookvocht bij als de salade niet smeuïg genoeg is.
  3. Schep de mozzarellabolletjes, partjes nectarine, de ham en de rucola onder de pasta. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.Werk af met de pijnboompitjes en het resterende basilicum.