De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Frisse salade van wortel en venkel

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Wortelen Wortel4
Venkels Venkel1
Appels Appel
(Jonagold)
1
Citroenen Citroen
(geperst)
1
Appelsap Appelsap1 dl dl
Pijnboompitten Pijnboompitten20 g g
Olijfolie Olijfolie1 dl dl
Peper Peper
Zout Zout

Frisse salade van wortel en venkel

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

20 min.
(4)

Bereiding

  1. Reinig de wortelen en snijd met een dunschiller in fijne slierten.
  2. Snijd de venkel in fijne plakjes. Houd wat groen van de venkel apart.
  3. Snijd de appel in fijne plakjes. Besprenkel met het citroensap.
  4. Meng alles onder elkaar en werk af met appelsap en olijfolie. Laat even marineren.
  5. Presenteer de salade en werk af met de pijnboompitten en het venkelgroen.
  6. Serveer met volkoren brood en de marinade.

TIP: Lekker met geitenkaas, gerookte zalm of rauwe ham of als vegetarische salade.